В передчутті Різдва: у херсонському театрі ляльок презентували виставу за твором Гоголя (ВІДЕО)

20:11, 30 лис. 2019
 
В передчутті Різдва: у херсонському театрі ляльок презентували виставу за твором Гоголя (ВІДЕО)

"Ніч проти Різдва" - у Херсонському академічному обласному театрі ляльок показали виставу за мотивами однойменної повісті Миколи Гоголя в перекладі Максима Рильського.

"Вистава цікава тим, що там є багато різноманітних ляльок. Від маленьких ляльок до ляльок ростових. Акторів видно також. Це не є ширмова вистава. Актори виконують свої ролі. Дуже цікаво тим, що вистава красива костюмована, художник - Заслужений художник України Ольга Гоноболіна - доклала усіх зусиль для того, щоб можна було побачити крім того, що гарну гру акторів, режисуру Бориса Володимировича Чуприни, ми бачимо і красиву картинку в образах", - говорить директор обласного театру ляльок Віктор Гаврилюк.

Ольга Гоноболіна, Заслужена художниця України:

"Тут є стилізація образу українських костюмів, є схожість з полтавським національним костюмом, з тою епохою та етнічним стилем. Я вирішила зробити в білих тонах, використала грубу тканину, нитки з сірими відтінками та фактурами. Багато в нас тут нашивок, декору, тому костюм вигладає дорого та багатопланово".

Микола Животов, актор:

"Це, по-перше, моя перша вистава для дорослих. Це перший досвід і дуже незвичний дусвід, дуже цікаво! Нам було дуже цікаво робити всім разом робити цю виставу. Ми допомагали режисеру своїми вигадками. Інколи, як це кажуть, байдикували, але все це подивився - і так воно було все граючи, весело, і ми намагалися всі разом поставити цю виставу".

Валерія Липа, акторка:

"Всі знають цю історію, всім вона відома - хто такий Микола Гоголь. Але наша вистава є в перекладі Максима Рильського. Вона перекладена українською мовою. І, ви знаєте, не зовсім зрозумілою і зручною для нас, для сучасних українців. В ній присутні такі автентичні слова. І ця вистава побудована на етносі".

Валентина Бутенко, глядачка:

"Такі встави дуже підіймають настрій. Вони дуже потрібні людям. Вони дуже перед новорічними святами завжди надихають".

Марія Пашкевич-Скакун, глядачка:

"Ця вистава - вона актуальна у всі часи. І буде актуальна ще дуже багато років, тому що вона підіймає такі гарні проблеми - сім’ї, традиції українські. І тому вона гарна буде в будь-який час".

Анна Тонг, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі