"Привиди бібліотеки": у Херсоні зняли незвичний фільм про книгозбірню (ВІДЕО)

18:59, 30 лис. 2019
 

"Таврійський тиждень мистецтв. Забалка-2019" відкрився 30-го листопада в обласній бібліотеці. Окрім різноманітних культурних закладів, ярмарку декоративно-ужиткового мистецтва, тут вперше вирішили зняти фільм про бібліотеку. Про це кореспондентам Суспільного розказав керівник регіонального інформаційного центру Херсонської книгозбірні Микола Кошелюк:

"Всі приміщення бібліотеки перетворюються на величезний кінозйомочний майданчик фільму "Phantoms of the Library" - "Привиди бібліотеки". Ось ключовий персонаж - Чорно-Білий Янгол, Янгол Слів. Тому що не можна сказати книги - чи чорні, чи білі. Вони чорно-білі, чорні букви на білому папері. Як у величезному квест-хаусі, у бібліотеці відбуваються пригоди групки тінейджерів, яких запросив Чорно-Білий Янгол до квест-кімнат за мотивами книг, які перейшли у фільми".

Знятися у фільмі міг кожен. У акторів зовсім нема слів - усе вони передають винятково через емоції та дії, говорить режисер та оператор фільму Микола Дудник:

"Актори усі аматори. Їм дуже цікаво зніматися, для них це все незнайоме. Робимо все з нуля, з чистого листа".

Анастасія Дудінова отимала роль Привида Опери:

"Образ Привид Опери говорить про те, що в бібліотеці зберігаються духи, стан і переживання тих авторів, тих літературних героїв, які залишились на сторінках книг. І тому дуже важливо приходити в бібліотеку. А те, що ми спостерігаємо останнім часом, що не цікаві молоді бібліотеки. Насправді ми пережили тут такі емоції, що не зможемо пережити вдома, сидячи на дивані. І ми не отримаємо їх через сучасні гаджети, через телефон і комп’ютер ми не доторкнемося до того, що переживали тут люди".

Олександр Карпенко - журналіст. Каже, що прийшов зніматися із цікавості:

"Ідея досить цікава, тим більше, - це популяризація бібліотеки, і це таке таємне життя бібліотеки, в яке можна буде окунутися".

Катерина Макарова - студентка. У фільмі зіграла кішку:

"Мені дуже подобається будь-який образ, який мені роблять. Я завжди ношу, як модель, те, що на мені роблять, тому що все закривається маскою. Дуже подобається бути різною, дуже подобається проявити себе по-різному".

Образи героїв фільму створювала дизайнерка Ольга Ковальова:

"Я не намагаюся копіювати якісь бродвейські мюзикли. Як я це бачу, так і складається все саме собою".

Оксана Страмнова, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі