Корисні вихідні: херсонські діти провели день у Краєзнавчому музеї (ВІДЕО)

15:19, 30 лис. 2019
 
Корисні вихідні: херсонські діти провели день у Краєзнавчому музеї (ВІДЕО)

"Вихідний у музеї" - захід під такою назвою відбувся 30-го листопада у Херсоні. З 9-ї до 16-ї години усі охочі могли відвідати різні майстер-класи та екскурсії у Краєзнавчому музеї.

"Дуже насичений день сьогодні, починаючи о 9-й з йоги, яка вже пройшла в нас і завітали до нас охочі, які люблять "пойожитись", скажімо так. А потім у нас, як ви помітили вже, такий марафон - у нас і динозаври для дітей, і самураї-гладіатори дорослі, і чаювання з відомими херсонцями", - розповідає завідувачка відділу маркетингу обласного Краєзнавчого музею Ліана Комарденко.

Це - майстер-клас з гончарства. Навчає херсонців ліпити з глини Костянтин Горідов:

"Сьогодні ми працюємо, у нас заняття на тему "Маски народів світу". Ми маємо на увазі ритуальні маски. Аджеритуальні маски - це невід’ємний атрибут культури різних народів у різні епохи і за масками можна побачити швидко, легко, візуально наскільки колоритна була культура".

Призначення масок - створити певний образ і викликати у глядачів певні емоції. Мілана Нестерчук переконана, що їй вдалося це зробити:

"Вона здивована, що вона красива в мене і дуже гарна".

Аліна Фендрікова, прийшла на майстер-клас з гончарства:

"Я сьогодні прийшла з бабусею. Я роблю маску. Вже зробила очі, ніс, губи, рот, зуби. Це дуже цікаво".

Анастасія Пустовіт, прийшла на майстер-клас з гончарства:

"Мені дуже було цікаво прийти сюди, бо сьогодні майстер-клас і я ніколи ще не ліпила з глини. Я вирішила сюди прийти, бо мені цікаво про природу, про культуру Херсона".

У бібліотеці музею проходило чаювання з видатними херсонцями минулого. Говорили про Миколу Блажкова, історію світським домашніх розваг та грали в лото.

Аліна Лисенко, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі