У Херсоні будують бювет з артезіанською водою (ВІДЕО)

17:29, 19 лис. 2019
 
У Херсоні будують бювет з артезіанською водою (ВІДЕО)

У Херсоні на вулиці Арктичній, 3, будують бювет з артезіанською водою. Роботи проводяться в рамках програми поліпшення якості питної води в місті, розповідає директор комунального підприємства "Херсонводоканал" Михайло Чемерис. Кореспонденти Суспільного побували сьогодні на місці будівництва та дізналися, коли херсонці зможуть набирати з бювету воду.

Будують бювет там, де є свердловина, говорить Михайло Чемерис. Це – перший, другий облаштують у Дніпровському районі:

"У мікрорайоні ХБК та на Таврійському ми якість води зробили відповідною до якості Держсанпіну і жителі цих мікрорайонів можуть спокійно та безпечно споживати воду з кранів. Проблема на Житлоселищі, яку ми ще не вирішили централізовано. Тому, щоб була якась альтернатива для наших жителів, там є свердловина на вулиці Арктичній, вода в якій відповідає всім показникам якості. Тому було ухвалено рішення саме на цій території зробити бювет".

Підрядна організація, яка виконує роботи, – управління капітального будівництва, розповідає головний інженер Олексій Савченко:

"Проводяться земляні роботи для того, щоб під’єднати до мереж артезіанської свердловини майбутній бювет, який будується на території даної свердловини, а також проводяться земляні роботи з облаштування каналізації. Тобто, якщо з бювету потрапляє вода, яка розлилася з пляшки, вона має потрапити до каналізації і відвестися до мереж міської каналізації".

Вартість робіт, говорить начальник управління капітального будівництва Денис Холодов, - 1 мільйон 200 тисяч гривень. Це гроші з державного та місцевого бюджетів.

Роботи планують закінчити до кінця 2019-го року.

Аліна Олефір, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі