Відбулась зустріч між мітингарями та представниками ОДА (ВІДЕО)

18:13, 18 лис. 2019
 
Відбулась зустріч між мітингарями та представниками ОДА (ВІДЕО)

Два дні на те, щоб вивчити питання. О 16-й годині сьогодні ініціативна група працівників рибного господарства зустрілась із заступником голови обласної державної адміністрації Сергієм Козирем. Про що говорили та до чого домовились, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

Заступник голови ОДА Сергій Козир спілкувався у своєму кабінеті з рибаками близько пів години. Він сказав, що вислухав їх вимоги та пообіцяв за два дні допомогти мітингарям:

"Є невирішене питання, яке наразі має вирішитись. Ми повинні допомогти якось прискорити вирішення питання. Допоможемо людям. Ще дав завдання написати листа до міністерства, щоб в майбутньому не виникало такої проблеми".

Микола Бритвін більше 50-ти років працює головою рибгоспу. Зранку він брав участь у мітингу на площі Свободи. Чоловік розповів, чого досягли під час діалогу з владою.   

"Адміністрація попросила два дні, щоб досконально вивчити ситуацію, а саме – щодо виходу рибаків Херсонщини на промисел. Ми все роз’яснили, показали документи, які є в Міністерстві екології, розказали про винуватців ситуації і хто не вирішує це питання. Ми сказали, що не можемо їхати до Міністерства - у нас є влада на місцях, яку ми наділили повноваженнями, ось нехай і вирішує це питання вона. Ми розуміємо, що питання складне, але ми впевнені - якщо розібратись, його можна вирішити за півроку".

Нагадаємо, сьогодні на площі Свободи у Херсоні о 10-й годині зібрались близько 400 працівників рибного господарства області. Їх вимоги адресовані Міністерству екології. Люди просили, щоб їм збільшили квоти на вилов риби у Дніпро-Бузькій системі.

Аліна Мокляк.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі