Поліція передала до суду справу щодо смертельної ДТП у Генічеському районі

11:32, 11 вер. 2019
 
Поліція передала до суду справу щодо смертельної ДТП у Генічеському районі

Поліція Херсонської області передала справу щодо смертельної ДТП поблизу села Миколаївка, в якій загинуло двоє осіб, до суду. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Херсонської області.

Начальник відділу слідчого управління обласного управління поліції Дмитро Думанський розповідає, що через значний резонанс серед місцевих мешканцві розслідування автопригоди перебувало на особистому контролі. Водій, який підозрювався у скоєнні ДТП, того ж дня був затриманий згідно зі статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Під час обрання йому міри запобіжного заходу поліція та прокуратура наполягала на винесенні рішення у вигляді тримання під вартою. Суд такий захід підтримав, проте із правом внесення застави. Той водій вийшов під заставу у 153 тисячі гривень, які внесли його рідні.

В ході досудового розслідування було зібрано усі докази, які підтвердили вину водія. Було доведено його причетність до порушень швидкісного режиму, правил здійснення обгону, проїзду перехресть. Також за результатами аналізів встановлено, що в організмі чоловіка на момент зіткнення було 0,4 промілє алкоголю, що вдвічі перевищує допустиму норму.

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт погоджений з прокуратурою та скерований до суду. Винуватцю автопригоди загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадаємо, 6-го червня в Генічеському районі поблизу села Миколаївка сталося зіткнення двох легкових автомобілів. В результаті один із них здійснив наїзд на зупинку громадського транспорту, де троє громадян очікували на рейсовий автобус. Внаслідок ДТП дві особи загинули, ще одна отримала травми середньої тяжкості.

Ілля Контішев.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі