Ільченко розповів подробиці суду в справі відсторонення Мангера з посади голови облради (ВІДЕО)

14:42, 6 кві. 2019
 
Ільченко розповів подробиці суду в справі відсторонення Мангера з посади голови облради (ВІДЕО)

У Шевченківському районному суді столиці відбулось засідання щодо продовження відсторонення Владислава Мангера від посади голови Херсонської обласної ради. Сам підозрюваний в залі засідань не з’явився, тож суд перенесли на невизначену дату. Причину кореспондентам Суспільного телефоном розповів адвокат Владислава Мангера Дмитро Ільченко:

"Вчора було призначено судовий розгляд справи. Разом з цим, одночасно, Мангера було викликано до міста Херсона для одягання йому електронного браслета. Мангер прибув у Херсон для одягання браслета і, очевидно, коли він був вже в Херсоні, йому повідомили про необхідність прибути в судове засідання. Зрозуміло, що вчасно він не встиг цього зробити. Разом з тим, перебуваючи в Херсоні, після того, як йому вдягли електронний браслет, він почав погано себе почувати і звернувся до лікаря, який констатував у нього гіпертонічний криз та низку супутніх захворювань. У зв’язку з цим його було госпіталізовано до Херсонського обласного кардіологічного диспансеру, де він перебуває по даний час на лікуванні. Не зважаючи на це, на сьогодні на 9:30 було призначено судове засідання у Шевченківському районному суді міста Києва. Проте, у зв’язку із неявкою Мангера з поважних причин, засідання було відкладене на невизначений строк. Ще зазначу, що протягом усього останнього тижня Мангер почував себе погано у судових засіданнях, проте умисно не звертався до лікаря, щоб це не було розцінене як те, що він намагається ухилитися від вирішення питання щодо запобіжного заходу".

Нагадаємо, 6-го березня Шевченківський районний суд столиці відсторонив Владислава Мангера від посади голови Херсонської обласної ради строком на один місяць. Сьогодні цей термін сплив. На період відсторонення, його обов’язки виконувала заступниця голови облради Оксана Рукавішнікова. Про це кореспондентам Суспільного розповіла Ірина Борисевич, радниця Владислава Мангера.

Тимчасово відстороненого від посади голови Херсонської облради підозрюють в організації вбивства чиновниці Херсонської міської ради Катерини Гандзюк. Повідомлення про підозру Мангеру вручили 11-го лютого. Запобіжний захід - 17 днів під вартою або заставу - Шевченківський районний суд столиці обрав Мангеру вночі 14-го лютого. Перед цим у справі засідали три дні. Наступного дня за Мангера внесли майже два з половини мільйони гривень застави. Уночі 3-го квітня Шевченківський райсуд Києва ухвалив надягнути на Владислава Мангера електронний браслет та вилучити у нього паспорти.

Оксана Хлєбус, Ілля Контішев.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі