У Києві поновилось судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Мангеру (ВІДЕО НАЖИВО) ЗАВЕРШЕНО

11:01, 14 лют. 2019
 
У Києві поновилось судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Мангеру (ВІДЕО НАЖИВО) ЗАВЕРШЕНО

У Шевченківському районному суді міста Києва продовжується засідання суду, на якому мають обрати запобіжний захід голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру.

Нагадаємо, херсонського чиновника підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. Сам Мангер усі звинувачення відкидає.

Прокуратура просить для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави.

Підозру Владиславові Магеру було вручено 11 лютого, у понеділок, зранку. Того ж дня в квартирі голови Херсонської облради відбулися обшуки. У вівторок столичний суд розпочав розгляд клопотання прокуратури щодо обрання запобіжного заходу голові Херсонської облради, яке з перервами триває вже третій день.

Напередодні вручення підозри Владислава Мангера виключили з партії "Батьківщина".

11:30

Адвокати Владислава Мангера просять про перерву у зв’язку із тиском на них. Також захисники голови Херсонської облради заявили про те, що за ними відбувається стеження та "протиправне втручання у засоби телефонного зв’язку", зокрема - прослуховування мобільних телефонів та створення дублікатів їх SIM-карток.

12:04

У суді третій день поспіль постало "мовне питання" - захист Владислава Мангера заперечує проти розгляду поданих прокуратурою документів, які було складено російською мовою. Подбні питання поставали й учора, а в перший день засідання прокуратура виступила проти долучення до справи документів німецькою мовою.

Суд оголосив перерву на 20 хвилин.

13:56

Судове засідання поновилося після перерви.

15:44

Суд оголосив перерву на п’ять хвилин.

16:05

Суддя поновив судове засідання.

17:32

Прокуратура звернулася до суду із клопотанням долучити до розгляду справи перекладача з російської мови. Також прокурори просять суд закрити засідання для дослідження частини доказів у справі. Адвокати, натомість, звернулися із клопотання про перерву в засіданні суду для того, аби мати змогу поїсти.

17:40

Суд видалився до нарадчої кімнати, оголосивши перерву в засіданні на 45-50 хвилин.

18:30

Засідання поновили. Слово мають адвокати Владислава Мангера.

Суд продовжив обирати запобіжний захід голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства радниці міського голов міста Херсон Катерини Гандзюк.

Виступив Владислав Мангер. Він відкинув будь-які звинувачення у свою адресу та заявив, що готовий пройти перевірку на поліграфі. Почалась закрита частина засідання, на якій наполягали прокурори. Суд ознайомиться з диском, на якому записані допити. Тривалість допиту - 4 години. Після цього журналістів пообіцяли знову пустити до зали суду.

Закінчилась закрита частина судового засідання, на якому голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру мають обрати запобіжний захід.

Під час закритої частини суд мав ознайомитися з диском, на якому записано матеріали допитів підозрюваних у справі замах уна Катерину Гандзбк Торбіна та Павловського.

Прийшов суддя. Засідання триває.

Суддя пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення. Орієнтовний час - година-півтори.

Суд заарештував Владислава Мангера до 3 березня з можливістю вийти під заставу у розмірі 2,5 мільйони гривень.

Ілля Контішев, Андрій Усов

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі