У Києві почалось судове засідання в справі Владислава Мангера (ВІДЕО;ЗАВЕРШЕНО)

14:08, 2 кві. 2019
 
У Києві почалось судове засідання в справі Владислава Мангера (ВІДЕО;ЗАВЕРШЕНО)

У Шевченківському районному суді столиці розпочалося засідання у справі Владислава Мангера, якого підозрюють в організації вбивства херсонської чиновниці Катерини Гандзюк.

Сьогодні розглядають питання щодо зміни запобіжного заходу тимчасово відстороненому від займаної посади голові Херсонської обласної ради.

14:12 Сторона захисту просить заслухати в судовому засіданні в якості свідка батька вбитої помічниці Херсонського міського голови Катерини Гандзюк Віктора.

14:20 Прокурори заперечують про виклик до суду потерпілого в справі Віктора Гандзюка в якості свідка.

14:27 Сторона захисту клопоче про перенесення судового засідання.

14:42 Прокуратура заявила, що виступає проти перенесення судового засідання.

14:43 Суд задовільнив клопотання про перенесення судового засудання. Суд відклав засідання на дві години.

14:44 Суд продовжить свою роботу приблизно о 17-й годині.

О 16:52 судове засідання поновилось.

17:02 Слово має захисник Владислава Мангера Дмитро Ільченко.

17:04 Сторона захисту одностайно оголошує своє заперечення щодо долучення до матеріалів справи додаткових документів, поданих суду прокуратурою.

17:10 Суд відхилив нові матеріали, подані прокуратурою, аргументуючи свою відмову тим, що матеріали було зібрано після того, як було подано позов до суду. Матеріали повернуто стороні обвинувачення.

17:12 Адвокати Владислава Магера висловлюють свої заперечення щодо того, аби до суду було допущено потерпілу в справі Євгенію Закревську в якості представниці потерпілої сторони.

17:17 Прокуратура не заперечує щодо того, аби Євгенія Закревська брала участь в засіданні суду.

17:24 Слідча суддя ухвалила: протокол допиту потерпілої сторони дослідити, Євгенію Закревську в якості учасника процесу до суду не допускати.

17:37 Слідча суддя відмовила стороні захисту долучити до справи матеріалів попереднього суду, на підставі яких обирався запобіжний захід Владиславу Мангеру.

17:38 Сторона захисту клопочен про долучення до розгляду справи протоколи обшуку, допиту Сергія Торбіна.

17:42 Захист Владислава Мангера клопоче про допит в якості свідка Галини Ляшевської, а також долучити до матеріалів справи скрін-шоту листування Галини Ляшевської та Сергія Нікітенка.

17:43 Слідча суддя ухвалила задовільнити клопотання захисту.

Поновлюємо пряму трансляцію з зали заідань Шевченківського районного суду столиці, де розглядають питання щодо зміни запобіжного заходу Владиславу Мангеру.

18:26 Слово має сторона захисту Владислава Мангера. Вони заявляють про тиск на Магнера зі сторони свідків з боку сторони обвинувачення.

18:32 Захист просить відмовити в задоволенні клопотання прокуратури щодо зміни запобіжного заходу Владиславу Мангеру, посилаючись на те, що не існує жодного документу, який би підтверджував, що Мангер замовляв вбивство Катерини Гандзюк або передавав за це кошти виконавцям.

18:37 Адвокат Владислава Мангера Дмитро Ільченко цитує витяги з протоколу допиту Сергія Нікітенка.

18:41 "Якщо не припинити варварську вирубку лісів, за наступні п’ять років Херсонщина перестане бути аграрним регіоном України", - Дмитро Ільченко.

18:58 Сторона захисту продовжує наводити свої контраргументи проти клопотання прокуратури про необхідність зміни Владиславові Мангеру запобіжного заходу на більш жорсткий.

19:06 Захист Владислава Мангера неодноразово повідомив суд, що їх підзахисний перебуває під постійним наглядом кількох співробітників спецпідрозділу СБУ "Альфа", що унеможливлює спроби Мангера тиснути на свідків у справі чи його втечу за кордон.

19:17 Слідча суддя зробила зауваження слухачам в залі, які постійно пересуваються по залі засідань.

19:42 Суд оголосив технічну перерву на півгодини.

20:36 Судове засідання має поновитися з хвилини на хвилину. За інформацією кореспондентки Суспільного, в залі засідань присутні практично усі учасники процесу, окрім слідчої судді.

20:39 Судове засідання поновлено. Слово має сторона захисту.

20:41 Владислав Мангер підтримує своїх захисників щодо того, що клопотання про зміну запобіжного заходу стосовно нього не варто підтримувати. Мангер повторює, що особисто не знав Катерину Гандзюк, у вбивстві якої його звинувачують.

20:45 Окремі присутні на засіданні слухачі з місця вигукують окремі фрази, реагуючи на слова Владислава Мангера. Слідча суддя повторює своє зауваження про неприпустимість таких дій.

20:47 "Особисто зі мною в пана Доценка був серйозний конфлікт. Він цього не приховував", - Владислав Мангер.

20:48 Владислав Мангер заявив, що співробітник СБУ генерал Доценко здійснив щодо нього злочин. В матеріалах справи перераховано прізвища осіб, яких сам Мангер, за його словами, не знає.

20:51 Слідча суддя робить Владиславові Мангеру зауваження, щоб він не звертався до учасників процесу, а дав пояснення безпосередньо їй.

20:52 Слідча суддя оголосила намір дослідити матеріали, додані прокуратурою до клопотання.

20:53 Почалось дослідження слідчою суддею та учасниками процесу першого тому матеріалів, доданих до клопотання про зміну запобіжного заходу Владиславові Мангеру.

21:35 Продовжуємо прямий ефір із зали засідань.

21:41 Суд продовжує досліджувати матеріали справи. Сторона захисту коментує окремі документи, які розглядає слідча суддя.

21:50 Учасники процесу продовжують знайомитися із матеріалами першого тому справи.

21:56 Слідча суддя зачитує документ, згідно з яким повідомляється, що на потерпілого Віктора Гандзюка здійснюється тиск та ведеться спостереження за ним невстановленими особами.

22:07 Сторона захисту повідомляє слідчу суддю про те, що протокол допиту свідка Дмитра Семена не варто розглядати, адже сам свідок свідчив про те, що покази він давав начебто під тиском правооохоронних органів. Цього свідка мають допитати повторно, відповідний документ долучено до матеріалів справи.

22:14 До коментування документів, які розглядає суддя, долучається й сторона обвинувачення.

22:20 Владислав Мангер повідомив суд, що Катерина Гандзюк від його імені була заблокована у соцмережі Facebook, й він навіть не бачив її дописів. Заблокували її від імені Мангера інші особи, які на той час вели його сторінки в соцмережах.

22:25 Сторона захисту просить долучити до справи відео-матеріали "Слідство-Інфо", у яких ще один підозрюваний у вбивстві Катерини Гандзюк Левін розповідає про свою зустріч із Євгеном Рищуком, який нібито просив його якимось чином "покарати" чиновницю Херсонської міської ради.

22:28 Присутні глядачі вигукують нецензурні гасла в сторону адвоката Владислава Мангера Дмитра Ільченка. Останній просить про перерву в засіданні для того, аби надати суду уривок із фільму "Слідство-Інфо" "Гандзюк: Системне вбивство".

22:29 Слідча суддя попередила присутніх глядачів у судовій залі про те, що порушників спокою будуть виводити з зали.

22:31 Оголошено перерву в засіданні на п’ять хвилин.

22:34 Суд поновив засідання в справі.

22:45 Сторона захисту повідомляє слідчу суддю про те, що Сергій Нікітенко, який виступає свідком у справі, не викликає в сторони захисту довіри й просять долучити до матеріалів справи диск із аудіо-записом, на якому сам Нікітенко нібито говорить, що він стверджував про певні злочини не Владислава Мангера, а умовного персонажа "Мангер".

22:49 Сторона обвинувачення та представниця потерпілого заперечують проти долучення до матеріалів справи аудіо-запису із нібито голосом свідка Сергія Нікітенка.

22:50 Слідча суддя долучає аудіо-запис з голосом Сергія Нікітенка до матеріалів справи.

23:05 Виникла коротка словесна перепалка між представницею потерпілого Віктора Гандзюка Євгенією Закревською та стороною захисту.

23:13 Сторона обвинувачення пропонує заслухати додаткові пояснення від представниці потерпілого Віктора Гандзюка Євгенії Закревської стосовно її обвинувачень Владислава Мангера в організації "демонстративного стеження" за нею. Слідча суддя клопотання відхилила.

23:18 Слідча суддя зачитує протокол допиту потерпілого Віктора Гандзюка, який свідчив про те, що за ним відбувається стеження.

23:22 Адвокат Владислава Мангера Дмитро Ільченко повідомив слідчу суддю, що наразі відбувається розслідування (триває експертиза) щодо того, чи не померла Катерина Гандзюк з вини київських лікарів внаслідок тромбоемболії.

23:30 Слідча суддя перейшла до розгляду матеріалів, які було долучено до клопотання про зміну запобіжного заходу Владиславові Мангеру протягом поточного судового засідання 2-го квітня 2019-го року.

23:35 До зали засідань запрошують свідка Галину Ляшевську для дачі свідчень.

23:38 Сторона захисту Владислава Мангера почала допит свідка Галини Ляшевської.

23:40 Прокурор Баян допитує свідка Галину Ляшенко.

23:48 Триває допит свідка Галини Ляшенко, яка працює на сайті Херсонської обласної ради, щодо її конфліктів із Сергієм Нікітенком.

00:03, 03 квітня Судове засідання триває. На жаль, з технічних причин ми не можемо продовжити трансляцію даного засідання. Інформацію щодо того, як розвивлись події, читайте на нашому сайті у наступних публікаціях.

00:16 Як повідомляє кореспондентка Суспільного Роксолана Бичай, суддя видалилась до нарадчої кімнати. В залі засідань спалахнула словесна перепалка між глядачами та адвокатами Владислава Мангера. Суддя має повернутися з ухвалою приблизно о 00:40-01:00.

01:15 Слідча суддя частково задовільнила клопотання прокуратури щодо зміни запобіжного заходу Владиславові Мангеру. Тимчасово усунутого з посади голови Херсонської обласної ради зобов’язали здати усі свої паспорти (внутрішній та закордонний), не покидати межі міста Херсона, а також носити електронний браслет.

Ілля Контішев.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі