Близько півтори тисячі осіб з Криму зареєструвались на вибори на материковій Україні, - Ізет Гданов

8:58, 7 бер. 2019
 
Близько півтори тисячі осіб з Криму зареєструвались на вибори на материковій Україні, - Ізет Гданов

Ізет Гданов – перший заступник постійного представника Президента України в Автономній Республіці Крим - розказав кореспондентам Суспільного, що на сьогодні близько півтори тисячі осіб, які зареєстровані на тимчасово окупованій території Криму, за офіційною інформацією Центральної виборчої комісії, змінили місце голосування для того, щоб на Президентських виборах 31 березня проголосувати в Україні.

"Вони повинні виїхати до 25 березня цього року на підконтрольну частину території України для того, щоб змінити місце голосування без зміни виборчої адреси. Для цього їм потрібно взяти паспорт громадянина України та звернутися до Державного реєстру виборців. Це адміністрації, міськради, де відповідні фахівці на місцях. Вони одразу, в межах 5-6 хвилин, отримають тимчасове посвідчення про зміну місця голосування. І вже потім 31 березня можуть безпосередньо з паспортом і посвідченням проголосувати на підконтрольній частині території України. В Херсонській області 773 дільниці виборчі. Будь яку дільницю мають право обрати наші громадяни з Криму. Це стосується і тих, які є вимушеними переселенцями і мають чи не мають довідку про внутрішні переміщення", - говорить Ізет Гданов, перший заступник постійного представника Президента України в Автономній республіці Крим.

Нагадаємо, Суспільне повідомляло, як у Херсонській області голосуватимуть кримські татари. Більше інформації про це кореспондентам Суспільного розповів Абмеджит Сулейманов, керівник Представництва Меджлісу кримськотатарського народу в Херсонській області.

Оксана Страмнова.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі