Як голосувати переселенцям з АР Крим та міста Севастополя

15:34, 6 бер. 2019
 
Як голосувати переселенцям з АР Крим та міста Севастополя

Відповідно до статті 35-1 Закону України "Про вибори Президента України" кожен виборець має право на тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси. Тож якщо ви мешкаєте або зареєстровані в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, наступна інформація може бути корисною для вас.

Не пізніше як за п’ять днів до дня голосування, зокрема до 25 березня 2019 року включно, кожен виборець може звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців із заявою про зміну місця голосування, повідомляє відділ моніторингу Херсонської обласної державної адміністрації.

До заяви необхідно додати документ, який підтверджує необхідність тимчасової зміни місця голосування, але виборцям, виборча адреса яких зафіксована на території АР Крим та міста Севастополя, додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування не потрібно! Необхідно мати лише паспорт громадянина України.

Перелік відділів ведення Державного реєстру виборців та їх місцерозташування можна знайти на офіційному сайті Державного реєстру виборців: www.drv.gov.ua.

Телефони для консультацій: (0552) 49-33-20, 26-67-74 - Відділ адміністрування Державного реєстру виборців Херсонської обласної державної адміністрації.

Ілля Контішев.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі