Обвинувачення вимагатиме для Мангера арешту найближчим часом, - Луценко

17:18, 11 лют. 2019
 
Обвинувачення вимагатиме для Мангера арешту найближчим часом, - Луценко

Сторона обвинувачення клопотатиме про арешт Владислава Мангера як єдиний передбачений законом запобіжний захід на час продовження досудового розслідування. Про це на брифінгу сказав генпрокурор Юрій Луценко. За його словами, судове засідання з обрання запобіжного заходу відбудеться найближчим часом. Нагадаємо, сьогодні голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили про підозру в організації умисного вбивства Катерини Гандзюк.

Текст підозри зранку виклав на своїй сторінці у Facebook Генеральний прокурор України Юрій Луценко. Речник генпрокуратури Андрій Лисенко розповідає: за статтею, у якій підозрюють Мангера, максимальна санкція - довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

"Це відбувалось за місцем проживання, він розписався. Там же за місцем проживання проводяться обшуки та інші слідчі дії. Для цього з Києва туди виїхала спецгрупа процесуальних керівників. Також від СБУ. Після того як буде це проведено, буде зроблено все, щоб доставити підозрюваного до Києва для обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою", - говорить Андрій Лисенко, речник Генеральної прокуратури України.  

За словами помічниці Владислава Мангера Ірини Кузьо, від сьогодні до 1 березня її керівник взяв відпустку за власний рахунок.

Двері квартири, у якій мешкає Владислав Мангер, відчинив його адвокат Дмитро Ільченко.

"Я порадив Владиславу Миколайовичу Мангеру до проведення з ним допиту не спілкуватися з будь-якими особами з метою унеможливлення подальшого використання будь-яких його можливих обмовок чи коментарів проти нього", - повідомив Дмитро Ільченко, адвокат Владислава Мангера (адвокатське об’єднання "Константа").

Сам Владислав Мангер прокоментував ситуацію так:

"На завтра мене запросили на допит до Києва, тому коментувати нема чого. Фабула, яку я прочитав, витягнута з Інтернету, з преси. Жодного відношення до того горя, яке сталося в Херсонській області, я не маю. Я думаю, що і слідство, і суд побачать це. Я нікуди не тікаю, я готовий співпрацювати зі слідством".

До слова, заступник голови Херсонської ОДА Євген Рищук написав заяву на ім’я голови ОДА Андрія Гордєєва з проханням тимчасово відсторонити його від виконання службових обов’язків. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. Щодо Андрія Гордєєва та Євгена Рищука генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу сказав:

"На сьогодні мені не відомо жодного повідомлення про причетність, наприклад, Гордєєва до злочину щодо Гандзюк. Жодного факту чи доказу слідству не надано. Щодо пана Рищука, то слідство володіє певними доказами і фактами, щодо його ймовірної корумпованої діяльності із підпалами лісу".

Нагадаємо, 28-го січня батько Катерини Гандзюк Віктор на засіданні Тимчасової слідчої комісії виступив із заявою. Сказав, що підозрюваний в організації нападу на його доньку Олексій Левін на прізвисько "Москал" співпрацював із головою Херсонської обласної адміністрації Андрієм Гордєєвим та його заступником Євгеном Рищуком, а також із головою Херсонської облради Владиславом Мангером. Усі троє звинувачення на свою адресу відкинули. Мангер сказав - із Катериною Гандзюк знайомий не був. Після заяви батька припинив своє членство в партії "Батьківщина" - на час розслідування. Минулого тижня з партії його виключили. Голосування за відставку Мангера з посади голови облради депутати провалили.

Радницю херсонського міського голови Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня 2018-го року. З опіками 40-ка відсотків шкіри та ушкодженням очей її доправили на лікування в Київ і надали охорону. 4-го листопада Катерина Гандзюк померла. Правоохоронці затримали п’ятьох осіб. Серед них - організатор, співучасники, виконавець і водій. Справу розслідують як умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі