Шкільні офіцери поліції провели заняття для учнів 39-ї школи Херсона

16:56, 21 січ. 2019
 
Шкільні офіцери поліції провели заняття  для учнів 39-ї школи Херсона

У середніх та старших класах темами уроків були булінг і відповідальність за правопорушення. У молодших школярів – правила дорожнього руху. 

"Цей проект, спрямований на протидію, профілактику правопорушеннь у шкільному дитячому середовищі. Шкільні офіцери поліції вони закріплені за школами Херсона і працюють на постійній основі, дивлячись від того, що потребують школи, якщо школа звертається, що є протиправна поведінка в учнів школи, то шкільні офіцери поліції будуть приїжджати і проводити профілактичні бесіди", - розповіла інспекторка зі зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції у Херсонській області Олена Вахтель.

"Треба одягати жилети і браслети ввечері, щоб тебе побачили, там є сірі полоски", - каже учениця Херсонської школи №39 Вікторія Дудченко.

"Коли машини їдуть, то треба ззаду їх обходити, а спереду не можна, бо машина може збити", - додає учень Херсонської школи №39 Іван Штиль.

"Коли поліцейські показують так, то можна йти, а якщо ось так, то не можна", - говорить учениця Херсонської школи №39 Аліна Струк.

У Херсоні - три шкільних офіцери. Алла КлІмова - одна з них. Говорить, патрульні проходили спеціальні навчання. Одна з вимог – вища юридична або педагогічна освіта.

"Проходили навчання в Херсоні і  у Кривому Розі. Працюємо за програмою «Школа і поліція». Вона ділиться на 2 розділи: перший 1-4 класи; другий 6-11 класи. Запровадили нам цей проект уряд Канади, поліцейсько-канадська місія", - розповідає шкільна офіцерка поліції Алла Клімова.

На уроці в одинадцятому класі темою була відповідальність підлітків перед законами за правопорушення. Програма «Шкільний офіцер поліції»  розрахована на 25 занять.

"Розпивати алкогольні напої можна лише вдома, в кафе чи у ресторанах. Куріння на території школи заборонено. Палити можна у спеціально відведедених місця, де є табличка. Також я запам’ятала про кіберполіцію і булінг, що все це може відстежуватись і це буде адміністративна відповідальність", - ділиться знаннями учениця Херсонської школи №39 Валентина Рисякова.  

"Я навчаюсь в 11 класі і вже визначилась зі своєю майбутньою професією. Я хочу стати поліцейським, який буде захищати нашу країну. Такі заняття допоможуть мені у майбутньому, бо я буду знати більше законів та свої права", - говорить учениця Херсонської школи №39 Аліна Одіноченко.

Нагадаємо, проект "Шкільний офіцер поліції" презентували у Херсоні 18 грудня минулого року. Трьох  шкільних офіцерів поліції закріпили за різними міськими школами. Вони зустрічатимуться з учнями і розповідатимуть  їм про безпечну поведінку на вулиці та вдома. Експериментальну програму 2016-го року запустили  у чотирьох містах України: у Києві, Одесі, Львові та Івано-Франківську. 2018 – го проект запрацював і в інших областях.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі.