У Херсоні відбувся молебень за загиблими кіборгами

16:57, 20 січ. 2019
 
У Херсоні відбувся молебень за загиблими кіборгами

У Херсоні в церкві святої Олександри відбувся молебень за загиблими "кіборгами".

На молебень за загиблими "кіборгами" у церкву  святої Олександри прийшли рідні загиблих на Донбасі херсонців. Як розказав настоятель храму Андрій Калита, цей молебень проходить вперше і стане традиційним.

"Сьогодні, 20 січня, - день, коли впав донецький аеропорт. Стіни не витримали, а люди витримали. І сьогодні ми пом’янули тих херсонських "кіборгів" і усіх хлопців, хто загинув з Херсонської області та усієї України", - каже Андрій Калита, настоятель храму святої Олександри ПЦУ.

На молебень до церкви святої Олександри прийшов і Юрій Любченко. Він теж "кіборг", воював у складі 93-ї бригади танкового батальйону.

"Я з повагою ставлюсь до тих людей, які були разом зі мною. І сьогодні я тут, щоб віддати їм належну шану. Поки я живий, поки пам’ятаю", - говорить Юрій Любченко, головний спеціаліст державної служби України у справах ветеранів війни-учасників АТО.

"Кіборгами" називають бійців, котрі захищали донецький аеропорт. 242 дні вони відстоювали цей стратегічний об’єкт. За цей час 200 українських бійців загинуло, восьмеро з них були з Херсонщини. Ще півтисячі отримали поранення.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі.