Усі подробиці щодо зникнення двох дівчат з Антонівки

18:24, 19 січ. 2019
 
Усі подробиці щодо зникнення двох дівчат з Антонівки

Дарію Платонову та Ганну Глущук із селища Антонівка, передмістя Херсона, які не повернулися вчора з прогулянки, знайшли у селі Садовому Білозерського району Херсонскої області. Кореспондентка Суспільного Оксана Хлєбус знає, як розвивалися події.

Після того, як знайшли, дівчат доправили до Дніпровського райвідділу нацполіції.

"18.01.2019 до Дніпровського відділу поліції близько 8-ї вечора надійшло повідомлення про те, що зникло двоє дівчат 2009-го і 2008-го року народження. Пішли гуляти і не повернулися додому. Було зорієнтовано весь особовий склад поліції області. Підрозділи ювенальної превенції, Дніпровське відділення поліції, Херсонське відділення поліції, Білозерський відділ поліції та обласне управління поліції. Були залучені військові частини, кінологи з собаками, патрульна поліція також зорієнтована", - розповідає Ярослав Шанько, Начальник відділу ювенальної превенції Херсонської області.

Людмила Карлова, лікарка-педіатр дитячого відділення Клінічної лікарні імені О.С. Лучанського:

"Дітки хороші, чисті, сухі. Хоча і сказала "швидка допомога", що вони були мокрі. Родичі знайшли і перевдягнули їх. На момент огляду температура в обох дівчат нормальна, у них немає лихоманки, активні, адекватні. На момент огляду діти здорові, госпіталізації не потребують".

Першим почав шукати дівчат батько Ганни Глущук.

"Вона прийшла зі школи за 15 на другу, перевдягнулася і о другій пішла погуляти. На майданчик. Я кажу: "Куди, брудно!" А вона: "Тату, на майданчику бруду немає! Вдома буду о 4-й годині". Шукати вже почав о четвертій. Спочатку на один майданчик побіг, потім на інший", - говорить Іван Глущук, батько Ганни Глущук.

Світлана Черненко, сусідка:

"Батько в літах, мати молода. Ми з нею практично не бачимось. Її не знаю. Не буду говорити про чужу родину. Дівчинка – нормальна дитина, завжди вітається. Вчора син і чоловік сказали, що бачили її в обід після школи. Батько для свого віку, вважаю, її нормально доглядав. Він їй усе купував, усюди водив, доглядав. За матір не скажу".

На в’їзді до селища Антонівка патрульна поліція зупиняла транспорт і показувала фото загулених дівчат.

Близько 12-ї години у поліції отримали повідомлення, що, ймовірно, дівчат, яких шукають, бачили у селі Садовому Бліозерського району.

"Товар приймала, дівчинка зайшла і попросила водички. Дала водички і питаю, звідки вона. Смерділо собаками. Видно, спала з собаками. Вона зі мною розговорилася. Каже, що зі Скадовська. Кажу, як ти сюди попала? Ти сама? А вона: "Ні. З подругою". Кажу,а де ж подружка? А вона: "Горіхи їсть". Поросила привести. Ото ж привела другу дитину", - розповідає Ірина Гібуза, продавчиня в магазині (село Садове).

Віктор Крейза, власник магазину (с. Садове):

"Давай телефонувати в поліцію, викликати поліцію. Невідомо, що то за діти. Ми не знаємо. Потрібно повідомити, може їх шукають".

Свою історію діти розповіли поліцейським.

"Ми йшли-йшли і заблукали. Ми гуляли. Спочатку була залізна колія, потім траса. Ми посиділи біля зупинки, погрілися і пішли далі. Собака всіх кусав, хто до нас підходив. Шукали дорогу назад. Нікого не було на дорозі. Ми йшли, нікого не було. Потім побачили чотири дороги, не знали куди йти і пішли по одній. Була ніч і не було людей. Вранці ми дійшли до Садова, зайшли в магазин попросити води. А там подзвонили і ви приїхали", - розповідають дівчата.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі.