Херсонська композиторка отримала Гран-прі на міжнародному конкурсі

15:47, 15 січ. 2019
 
Херсонська композиторка отримала Гран-прі на міжнародному конкурсі

Херсонська композиторка Вікторія Медова, викладачка дитячої музичної школи № 3 отримала Гран-прі на міжнародному конкурсі  „Берегівські святкові вечори”, який відбувся на Закарпатті. Вона повернулась з конкурсу і сьогодні на робочому місці, ділиться з колегами та кореспондентами емоціями:

"Я дуже люблю їздити на конкурси, але конкурс не заради конкурсу. Я обираю найкрасивіші місця, де я б могла підживитись, як композиторка. Мені потрібно творити, а як я можу творити, коли у мене немає натхнення. Берегівський конкурс – там дивовижна природа. Я там була 6 разів і у різні пори року. Куди не підеш – треба завмирати. І я завмирала, і до мене приходила муза. Потім все це виливається у музику, тоді я живу."

У журі конкурсу була колега Вікторії Медової - викладачка Алла Гур’янова. І вона, і її учениця Христина Руссол також отримали відзнаки.

"Я отримала грамоту, як кращий викладач конкурсу, як член журі за професійну роботу, Вікторія Володимирівна отримала Гран-прі конкурсу. Це вища нагорода і єдина. Мене нагородили медаллю „Чарівна сила України” за багаторічну співпрацю з конкурсом, розвиток музичного мистецтва", - розповідає викладачка музичної школи №3, членкиня журі міжнародного конкурсу Алла Гур’янова

На конкурс, додає Алла Гур’янова, приїздить багато учасників:

"Дітей понад 250. Діти їдуть з Угорщини, Чехії, Румунії. З України були зі Львова, був сильний театр танцю. Цього року приїхала балетна київська школа. Цьогоріч сильні вокалісти - академісти, дуже багато інструментального мистецтва». Викладачка нашої школи, Медова Вікторія виступала у категорії „професіонали”. Вона виступала, як композиторка-аранжувальниця відомих пісень: українських, прибалтійських, угорських авторів. Було запрошено 400 людей: і посол Угорщини в Україні, і представники угорської адміністрації. Вікторія Володимирівна грала імпровізацію на тему пісень Мариці з оперети Кальмана і вся зала співала. Такого я не бачила ніколи, хоча я на цьому конкурсі вже 10 років."

Вікторія Медова, композиторка, володарка Гран-прі міжнародного конкурсу:

"Ніякого хвилювання у мене ніколи не буває. Я люблю грати. Якщо б всього цього не було, воно і не треба мені, я просто хочу і люблю грати, сама отримую задоволення. Буду рада, якщо задоволення отримуватимуть і інші. Особливо після красот природи, тільки сідати і грати".

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі.