Херсонці попрощалися із заслуженим лікарем Олегом Яремченком

17:16, 4 січ. 2019
 
Херсонці попрощалися із заслуженим лікарем Олегом Яремченком

У Херсоні попрощалися з Олегом Яремченком – заслуженим лікарем України, завідувачем відділення ортопедії та травматології Херсонської обласної клінічної лікарні. Прощання відбулося на території лікарні.

Рідні, колеги, знайомі та пацієнти Олега Яремченка пришли до терапевтичного відділення обласної лікарні. Церемонія прощання тривала три години.

"Я пацієнт - це в першу чергу. Те, що сьогодні я пересуваюсь на своїх ногах, - це завдяки йому, тому що був період, коли я вже ходив на милицях. Тільки після операції, яку він зробив, я вже чотири роки живу на цьому світі. Він був великим театралом. Він не пропускав жодної прем’єри, тому що, мабуть, половина акторського складу теж пройшла через руки та скальпель цього лікаря. І вони сьогодні теж дякують йому і багато з них я тут сьогодні бачу. Це і Олена Галсавальська, і Євген Гамаюн, і Олександр Мельник. Це півтеатру, тому ми дуже сумуємо сьогодні. Пішла з життя велика людина, великий лікар. І ви бачите цю чергу, яка сьогодні тут стоїть, - це підтвердження того, що лікарі - це люди від Бога. Вони рятують людей. І сьогодні ці люди прийшли висловити слова вдячості. Гірко, сумно, але таке життя, на превеикий жаль", - розповідає Олександр Книга, який прийшов на прощання.

Наталя Верлата, прийшла на прощання:

"Перше, що сподаєа на думку, - те, що життя просто не справедливе. Зараз не просто пішла з життя людина, пішов лікар з великої літери. Життя позбавило шанса багатьох людей на одужання та якнайшвидже відновлення. Я нікого не хочу образити, лікарів є багато і професійних, і душевних, і людяних, і майстерних. А Яремченко - один".

Андрій Кучерявий, прийшов на прощання:

"Багато людей, багато квітів. Дуже важко уявити, що немає вже людини, яка дарувала життя іншим..."

Олег Юрійович Яремченко народився 19 листопада 1961 року. 1984 року закінчив Кримський державний медичний інститут. 2002 року очолив відділення ортопедії та травматології Херсонської обласної клінічної лікарні. Лікар вищої категорії. Заслужений лікар України. Член Міжнародної організації малоінвазивної та інструментальної хірургії хребта. Член правління Асоціації ортопедів-травматологів України. Голова філії Асоціації остеопорозу України.

Поховали Олега Яремченка на міському кладовищі поблизу селища Геологів у почесному секторі.