"Краса без обмежень": у театрі Куліша представили фотовиставку про дітей з інвалідністю (ВІДЕО)

17:45, 25 лис. 2019
 

31-у фотографію, відзняту під час проєкту "Краса без обмежень", сьогодні представили у театрі імені Миколи Куліша. На світлинах діти з інвалідністю та військовослужбовці 11-ї окремої бригади армійської авіації.

На другому поверсі в театрі Миколи Куліша розвішані понад три десятки фотографій. На них - учасники проекту "Краса без обмежень". Фотовиставка – один з етапів проєкту, говорить його співзасновник Віктор Булка:

"Ідея нашого проекту – показати внутрішню красу, ту підтримку, яку потребують ці дітки, ту любов, яку несе наш проект. Головна мета – сформувати толерантне ставлення, в першу чергу, до таких дітей, до молоді з інвалідністю, показати, що вони талановиті, творчі і дуже натхненні".

Робота над проэктом розпочалася наприкінці травня, каже Марина Колокот. Результат, продовжує жінка, перевершив очікування:

"Кожен задум має сенс. Коли ти розумієш, що треба поряд із собою збирати команду однодумців. Нам це вдалося. Ми все це зробили разом, ми досягли не тільки мети (показати красу цих діточок), а ми показали, як разом можна робити хороші справи".

Робота у фотостудії проходила у кілька етапів, розповідає фотографиня Марина Бурак. Світлини створювали за порами року, тому для кожного етапу потрібно було облаштовувати студію:

"Спочатку планувалося розбити увесь процес на три дні по декілька годин. Але ці декілька годин перетворилися на чотири години. Тобто, ми працювали три дні по чотири години, а потім ми зрозуміли, що нам не вистачає матеріалів. В нас була дозйомка, тому пєять днів по чотири години ми працювали".

На презентацію виставки прийшли учасники проэкту. Їх мами розказують, наскільки він став важливим для дітей.

"Все чудово! Дуже багато в нас емоцій до і після, і під час зйомки було. Захоплююче було. Я хочу подякувати людям, які займаються цією роботою і дають можливість нашим діткам відчути себе маленькими зірочками. Це дуже велика робота і для нас це дуже важливо", - говорить мама учасника проєкту Данила Алла Бугаєнко.

Юлія Лихолєтова, мама учасниці проєкту Антоніни:

"Це було відкриття, що моя дитина, не займаючись професійно у модельній школі, вміє позувати. Вона іде на контакт з іншими людьми - це для нас дуже важливо. Ми хочемо показати, що ми такі, як усі, ми хочемо брати участь у показі мод, фотозйомках, відеозйомках".

Деякі фотографії перемогли на міжнародному фотоконкурсі "Долаючи кордони-2019" у номінації "Соціальна інклюзія в обличчях", розповідає Віктор Булка. Вперше, як виставку світлини представили у військовій частині. Фотографії були і на білбордах по всьому місту. У театрі вони пробудуть до Нового року. Директор театру Олександр Книга говорить, що щодня сюди приходить 700 людей, тому вирішили долучитися до проєкту, аби фотографії побачили якомога більше містян та гостей міста:

"Я не міг не підтримати! Долати кордони, стирати кордони між людьми - це місія мистецтва. Ми цим займаємося щодня, відкриваючи двері та запрошуючи людей, адже вони приходять різні в зал".

Наступним етапом стане спільний з акторами театру виступ дітей з інвалідністю на великій сцені.

Нагадаємо, благодійний фотопроєкт "Краса без обмежень-2020" започаткувала Всеукраїнська громадська організація людей з інвалідністю "ВЕЛІД" до Міжнародного дня захисту дітей. Участь у ньому беруть 20 дітей з інвалідністю та два десятки військовослужбовців 11-ї окремої бригади армійської авіації. Перший етап – триденна фотосесія за порами року - розпочався наприкінці травня. У серпні у різних районах Херсона розмістили банери із фотографіями учасників проєкту. Фінальним етапом соціального заходу стане випуск календаря.

Аліна Олефір, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі