До Херсона з новими нагородами повернулась паралімпійська чемпіонка Яна Лебєдєва (ВІДЕО)

19:34, 17 лис. 2019
 
До Херсона з новими нагородами повернулась паралімпійська чемпіонка Яна Лебєдєва (ВІДЕО)

Параолімпійська чемпіока Яна Лебєдєва здобула для України "срібну" медаль на Чемпіонаті світу з легкої атлетики, який відбувався у Дубаї з 7-го по 15-те листопада. Як зустрічали Яну в Херсоні, бачили кореспонденти Суспільного.

Зранку на херсонському вокзалі туман і холодно, на платформі чекають близькі та друзі. Яна Лебєдєва прибуває київським поїздом у третьому вагоні.

Про те, що в Херсон повернулася срібна чемпіонка світу, оголосили через гучномовець, тому люди, які не знали Яну особисто, прийшли привітати та підтримати спортсменку. Серед них і Олександр Горденко:

"Йшов сюди зустрічати доньку, почув через гучномовець, що приїздить срібна чемпіонка світу - сфотографувався з нею. Велика честь! Боєць, молодець! Слава Україні!"

До змагань, які проходили в Об’єднаних Арабських Еміратах, готуватися довелося довго. Через те, що в країні дуже тепло, змагання перенесли на листопад, розповідає Яна Лебєдєва:

"Підготовка була довгою і психічно, і фізіологічно… Нас у метанні диску було дев’ять дівчат".

Тренер Яни Сергій Андрющенко говорить, що хвилювався. Спортивний сезон був занадто довгий, продовжує чоловік, за цей час можна було втратити спортивну форму, здобуту під час тренувань:

"Пропрацювали ми рік, працювали нормально. Розуміли один одного. Як для мене, робота пройшла успішно, але напруження, якщо чесно, було велике - і всередині, і морально".

Директор спортивної школи для дітей з інвалідністю Руслан Малашенко пригадує, як спочатку Яна Лебєдєва займалася настільним тенісом та згодом захопилася легкою атлетикою.

Літні Паралімпійські ігри пройдуть у серпні 2020-го року в Токіо. Наступні дев’ять місяців Яна Лебєдєва готуватиметься до них.

Олена Протопопова, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі