Названо попередню причину загибелі риби на Херсонщині (ВІДЕО)

12:51, 4 лис. 2019
 
Названо попередню причину загибелі риби на Херсонщині (ВІДЕО)

Причиною масової загибелі риби у піщаному кар’єрі Херсонського морського торговельного порту, що поблизу села Рибальчого Голопристанського району, може бути порушення правил видобутку піску. Про це кореспондентам Суспільного сказав директор обласного Департаменту екології та природних ресурсів Юрій Попутько.

Він додав, що це неофіційна версія. Наразі спеціалісти проводять забори проб води, ґрунту та повітря, аби визначити точну причину мору мільйонів особин риби.

"За попередніми даними загинуло більше двох мільйонів особин риб. Це карась, короб, тарань, лящ. Тобто, ті аборигенні види риб, які в нас є. Що сталося, зараз з’ясовуємо. Я тільки повернувся з місця події. Можу сказати тільки те, що на даному кар’єрі стоїть дуже сильний запах сірководню. Вся риба, яка була заморена, - вона на поверхні. За нашою попередньою думкою, це не офіційна думка, але ми вважаємо, що певна подія могла статися при видобутку піску - був підірваний якийсь з пластів і сірководень вийшов на поверхню і, оскільки риба заходить туди на зимівлю, вона могла постраждати", - говорить директор обласного департаменту екології та природних ресурсів Юрій Попутько.

Аліна Олефір.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі