Чи готовий Херсон до опалювального сезону (ВІДЕО)

18:35, 1 лис. 2019
 
Чи готовий Херсон до опалювального сезону (ВІДЕО)

Сьогодні у Херсоні офіційно розпочався опалювальний сезон. Яка ситуація у місті – з’ясовували кореспонденти Суспільного.

"Об 11:40 була запущена котельня у Шуменському мікрорайоні. Зараз температура підвищується, і до 17-ї години буде десь 40-45 градусів. Наразі абонентам треба відкривати вентилі, щоб прийняти теплоносій та підвищити циркуляцію", - говорить начальник теплоенергетичного району №1 Сергій Величко.

Це одна з найбільших котелень Шуменського мікрорайону, яка подає тепло до 16-ти дитячих садків, восьми шкіл та 230-ти житлових будинків. Її і ще 37 котелень обслуговує комунальне підприємство "Херсонтеплоенерго".

"Станом на 12-ту годину вже запущено 16 котелень. Починаємо подавати носій по цих котельнях і працюємо над тим, щоб запустити і решту. Всього підприємство обслуговує 38 котелень, які, в свою чергу, подають тепло більш ніж у 500 житлових будинків, у школи, дитячі садки та медичні заклади. Загалом, це трохи більше половини жителів нашого міста", - розповідає директор "Херсонтеплоенерго" Сергій Харченко.

Як розказує директор "Херсонтеплоенерго", до початку опалювального сезону було капітально відремонтовано два з половиною кілометри тепломереж із 40, що потребують ремонту:

"За рахунок співпраці з міжнародним банком було проведено ремонт п’яти котелень, які подають тепло в центрі, на Житлоселищі, у Шуменському мікрорайоні. Наступного року плануємо замінити 26 кілометрів мереж. Шуменська котельня - найбільша на підприємстві. Наступного року плануємо провести повну її реконструкцію із заміною всього оснащення".

Синоптики обіцяють потепління наступного тижня і ми запитали у херсонців, чи вчасно в місті стартував опалювальний сезон?

"Звісно, зарано. У понеділок +17 +20. Навіщ? Питання! Мені не холодно. Дві ковдри - і нормально", - каже мешканець будинку за адресою проїзд Береговий, 5, Анатолій Хандожко.

Микола, мешканець будинку за адресою проїзд Береговий, 5:

"Зараз знову буде потепління. Тож, ще не потрібно, мабуть. От коли буде +5 +7 хоча б чотири дні, тоді варто включати".

Людмила Бойко, мешканка будинку за адресою проїзд Береговий, 5:

"Моя думка: потрібно. Бо маленькі дітки мерзнуть. І ввечері, вночі вже занадто холодно".

Світлана Ванцовська, мешканка будинку за адресою вулиця Дорофєєва, 8:

"Перша ніч холодна, то вже померзли. А дитина кашляє, мерзне. Хочеться затишку і тепла. В понеділок – в школу. То що, хворі діти будуть? Треба тепло".

Катерина Короєва, голова ОСББ "Патона, 5":

"Хоча деякі мешканці і вважають, що зарано давати тепло, ми будемо сьогодні відкривати вентиль і давати тепло".

Віктор Тоцький, голова ОСББ "Берег, 5":

"По трьох будинках мешканці, я бачу, вважають, що потрібно вже запускати тепло, бо ночі холодні. Ми провели певну підготовчу роботу і зараз дивимось: щойно запустять котельню, ми одразу відкриємо вентиль".

Коли матеріал готувався, нам зателефонував директор "Херсонтеплоенерго" Сергій Харченко – о 16:30 міським головою Володимиром Миколаєнком було ухвалено рішення про перенесення початку опалювального сезону в обласному центрі на 8-ме листопада. "Херсонтеплоенерго" зупиняє котельні.

Світлана Піцан, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі