Десятки тисяч перелітних птахів зібралися одночасно в біосферному заповіднику «Асканія-Нова» (ВІДЕО)

16:17, 29 жов. 2019
 
Десятки тисяч перелітних птахів зібралися одночасно в біосферному заповіднику «Асканія-Нова» (ВІДЕО)

В біосферному заповіднику «Асканія-Нова» зібралися десятки тисяч перелітних птахів одночасно. За словами директора Віктора Гавриленка – це явище планетарного масштабу, яке можна спостерігати восени. Бачили його і кореспонденти Суспільного.

Журавлі відлітають, гуси прилітають зимувати в Асканію-Нову з тундри, є і червонокнижні, одночасно тут знаходиться понад 30 000 птахів, - говорить Віктор Гавриленко – директор заповідника.  

Цього року в Асканії-Нова за приблизними підрахунками можна спостерігати близько двадцяти трьох тисяч журавлів. Щоб порахувати їх, працівники заповідника фотографують весь периметр, - говорить Віктор Гавриленко. Тут птахи набираються сил перед перельотом, наступна зупинка буде у Палестині, зимують журавлі у долині Нилу.

Розліт птахів з центру зосередження - близько 40 кілометрів. Якби територія була більшою і сягала б 80 кілометрів, то можна було б говорити про самодостатню екологічну систему, що може відновлюватися, - говорить Віктор Гавриленко. Він додає, що птахи, які підлітають до кордонів заповідника, потрапляють під приціл браконьєрів.

Периметром заповідника встановлені охоронні вежі, з яких видно далеко за межі Асканії-Нова, - говорить Віктор Гавриленко, - так служба охорони запобігає незаконному полюванню.

Олена Протопопова, Олександр Шепель.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі