Я - Кіміко: у Херсоні презентували книгу про дитячого улюбленця (ВІДЕО)

19:50, 26 жов. 2019
 
Я - Кіміко: у Херсоні презентували книгу про дитячого улюбленця (ВІДЕО)

Презентація дитячої книги "Привіт. Я - Кіміко" відбулася цими вихідними у Херсонській обласній бібліотеці імені Олеся Гончара. Також присутнім розповіли, що таке каністерапія. На презентації побували кореспонденти Суспільного.

На презентацію завітала головна героїня книги – Кіміко Такара, собака породи акіта-іну. Авторка видання і власниця чотирилапої Марина Рудакова каже, що книга – це здійснення її мрії:

"Ця книга – це здійснення моєї мрії. Коли з’явилась Кіміко в мене, почали виникати якісь рими і так виникла мрія видати книгу з цими віршами. Я обожнюю Кіміко і хочу, щоб якомога більше людей про неї дізнались".

Книга складається з віршів та ілюстрацій, які були створені спеціально для цього видання. Після презентації діти мали змогу поспілкуватися з Кіміко.

"Коли я гладив собаку, то відчув, що вона дуже пухнаста і м’яка", - говорить Максим Безлуцький, який прийшов на презентацію книги.

Дарина Крупіна, прийшла на презентацію книги:

"Мені сподобалась презентація. Було цікаво поспілкуватись. І Кіміко, і книжка цікава".

Оксана Вєруш, прийшла на презентацію книги:

"Моїй дітині шість з половиною років. Починаємо читати і, гадаю, що це треба розвивати. Почула про цей захід і вирішили прийти, бо син і собак любить".

Присутні також дізналися, що таке каністерапія.

"Каністерапія – один з видів анімалтерапії, реабілітація за допомоги спеціально навченого собаки. Це читання з собакою. Допомагає дітям з аутизмом, синдромом Дауна, колишнім військовим з посттравматичним синдромом, людям похилого віку, які відчувають себе самотніми", - розповідає Марина Рудакова.

Марина Рудакова, розказує, що для того, щоб займатися каністерапією, Кіміко пройшла спеціальне навчання:

"Вона складає екзамени, отримує сертифікат. Я хочу, щоб читання з собакою у нас було на професійному рівні, щоб це приносило користь дітям".

Наталія Тимофєєва, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі