Херсонський міськсуд обрав запобіжний захід підозрюваному в підпалі будинку судді

16:57, 22 жов. 2019
 
Херсонський міськсуд обрав запобіжний захід підозрюваному в підпалі будинку судді

Сьогодні у Херсонському міському суді обрали запобіжний захід Дмитру Кальченку. Його звинувачують у підпалі будинку суддів, що у Малокаховці Каховського району. Це друге засідання, перше не відбулось через те, що підозрюваний був у лікарні.

Засідання тривало дві години. Сторона обвинувачення наполягала на запобіжному заході у вигляді тривання під вартою протягом 60 діб без права внесення застави. Після двох з половиною годин перерви суддя Ярослав Мусулевський оголосив рішення: застава у 20 мінімальних заробітних плат, а це трохи більше 40 тисяч гривень, і обов’язок носити електронний браслет. Адвокат Кальченка, Дмитро Ільченко, вважає, що доказів вини його підзахисного немає. Не визнає своєї провини і сам підозрюваний.

Нагадаємо, 8-го жовтня 2019-го року в Малокаховці Каховського району будинок подружньої пари Пилипенків закидали пляшками із запальною сумішшю, внаслідок чого дах будинку загорівся. Господарі будинку від пожежі тілесних ушкоджень не отримали. Було відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 378 "Навмисне знищення або пошкодження майна судді, народного засідателя чи присяжного".

Основною версією слідства є здійснення злочину в зв’язку зі службовою діяльністю подружжя Пилипенків.

Анна Коробова.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі