Поблизу Морського собору в Херсоні відкрили сквер Дениса Лошкарьова (ВІДЕО)

17:30, 14 жов. 2019
 
Поблизу Морського собору в Херсоні відкрили сквер Дениса Лошкарьова (ВІДЕО)

У Херсоні сьогодні біля Морського собору відкрили сквер імені Дениса Лошкарьова, загиблого в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил. Херсонці висадили софору та акацію. Відкриття присвятили Дню захисника України.

Люди у сквері імені Дениса Лошкарьова почали збиратися раніше анонсованого у соцмережах часу. Вони принесли з собою садовий інвентар. Всього заплановано було висадити 53 дерева – софори та акації, та херсонці приносили з собою й інші саджанці. Людмила Каткова, яка живе поруч зі сквером, розповідає, що онуки та інші діти з навколишніх будинків приєдналися до благоустрою ще кілька місяців тому:

"Створювався давно він. Дерева он бачите які. Це ще наша бабця садила, коли була школяркою. А так діти росли, усе заросло травою, мало гуляли. Більше гуляли на Пушкінській, там гойдалки є. Та коли дізналися, що тут робитимуть дитячий майданчик, вони приходили сюди з самого ранку. Два-три працівника прийшло, а сьогодні вже п’ять прийшло!"

Надія Проскуренко посадила шовковицю, дерева для скверу виростила знайома, говорить жінка. Але є проблеми з поливом. Сьогодні до скверу воду підвозив Міськводоканал.

"Вона із зернятка виростила шовковицю вісім сантиметрів. І ось це вона їх посадила, чотири штучки. І вона живе в будинку ось там, і звідти носить воду. Вона тут дуже багато насадила", - розповідає Надія Проскуренко, яка садить дерева у сквері.

Родина журналістів Рустам та Еріка Авдєєви прийшли з саджанцями фініків та сливи. Це спогади про Дениса Лошкарьова, якого добре знав, говорить Рустам, головний редактор радіо "Куреш".

На урочисте відкриття скверу прийшли рідні та близькі Дениса Лошкарьова.

У сквері є спортивний  та дитячий майданчики з гойдалками. Облаштування скверу за словами Інни Усачової обійшлося міському бюджету в близько чверть мільйона гривень. Також під час відкриття скверу відкрили і меморіальний камінь на згадку про Дениса Лошкарьова.

Нагадаємо, лідер Херсонської Самооборони Денис Лошкарьов загинув 15-го грудня 2018-го року в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил. Депутати міської ради підтримали проект створення скверу у лютому. До цього херсонці неодноразово проводили суботники на території скверу.

Олена Протопопова, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі