Херсонцям презентували нову книгу письменника Віктора Янкевича (ВІДЕО)

17:52, 13 жов. 2019
 
Херсонцям презентували нову книгу письменника Віктора Янкевича (ВІДЕО)

"Вбивство у бібліотеці на Ринку,9" - нова детективна повість українського письменника Віктора Янкевича. Зустріч з автором та презентація книги відбулась у Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва імені Бориса Лавреньова. На зустрічі побували кореспонденти Суспільного.

Віктор Янкевич – український письменник з Кременця Тернопільської області. Як розказує автор, за фахом він юрист та економіст, працює бухгалтером. Письменництво для нього – це творче життя. І не писати він не може. На сьогодні у творчому доробку Віктора Янкевича чотири твори: "Тенета", "Копія", "Відплата" та "Вбивство у бібліотеці на Ринку, 9". Всі вони написані у детективному жанрі.

"Я люблю заплутані історії. Коли з головним героєм чи героїнею можна прогулятися, заплутатися, піти не правильним шляхом. Це все загадка, яка інтригує до останньої сторінки. "Тенета" та "Копія" – це романи, а "Відплата" та "Вбивство у бібліотеці, на Ринку,9" - класичні повісті в стилі Агати Крісті", - розповідає письменник Віктор Янкевич.

Повісті "Відплата" та "Вбивство у бібліотеці на Ринку, 9" об’єднані однією головною героїнею. Її прототипом стала бібліотекарка з Херсона Юлія Майстренко, з якою письменник познайомився на толоці "Книжковий Миколай".

"Мені було цікаво, це лестить як кожній жінці: бути головною героїнею. Над першою частиною ми з Віктором працювали разом, я додавала коментарі щодо героїні. Другу частину вже отримала у повному обсязі, перечитала, дала свою рецензію і згоду на друк", - каже співробітниця херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова Юлія Майстренко.

"Зустрівши у грудні минулого року Юлію (таку дуже яскраву), я зрозумів: не можу не вкрасти її як головну героїню у свою книгу. Детектив - основний жанр, в якому я буду працювати і надалі. І думаю, що моя головна героїня - Юлія Левицька - буде ще не в одній книзі. Це буде своєрідний Шерлок Холмс", - розказує письменник Віктор Янкевич.

"Я прочитала книгу "Копія" і була приємно вражена тим, як майстерно написан детектив молодим українським автором. Адже до останньої сторінки не знаєш: хто ж справжній злочинець. І так легко написана книга, що я прочитала її за один день", - говорить Ганна Лісова, яка прийшла на зустріч із письменником Віктором Янкевичем.

На зустрічі із херсонцями Віктор Янкевич розказав, що написав на спір і любовний роман, який наразі готується до друку.

Світлана Піцан, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі