Відсьогодні у Херсоні припинили приймати каштани (ВІДЕО)

17:58, 4 жов. 2019
 
Відсьогодні у Херсоні припинили приймати каштани (ВІДЕО)

Відсьогодні у Херсоні припинили приймати каштани. Приймали їх цьогоріч вперше. Наші кореспонденти дізнались, наскільки активно херсонці долучились до збирання каштанів та скільки можна було отримати за кілограм. 

Ілько з Сашком кілька днів поспіль збирають каштани. Спочатку за один кілограм давали 2 гривні, після дощів – півтори, кажуть хлопці.  Вони назбирали близько 10 кг.

"Нам друг розказав, що каштани можна здавати за гроші. Зазвичай ми збираємо каштани після школи", - каже Олександр Мартиненко.

Ілько розповідає, що плата невелика і вони з другом роблять це не для винагороди.

"Мені просто подобається збирати каштани, з них виготовляють ліки", - говорить Ілля Коробов, який збирає каштани.

Найближчий пункт прийому біля будинку, де живуть хлопці, проте каштани тут вже не приймають. Ми вирушаємо до інших пунктів. На Чорноморській, 27, чоловік, який тут працює, відмовляється спілкуватись з нами, не на камеру говорить, що тут каштани знов почнуть приймати з 7 жовтня.  Склопункт на Кримській, 130 – зачинений. Неподалік ще один – працює, але тут також каштани не приймають. Галина Подлєсних, яка тут працює, каже, що приносили багато:

"І діти, і старі люди, та всі. Зараз  же всі бідні. Всім треба гроші. Приносили хто 5, хто 10. На тачках везли. Купують аптеки".

Про лікувальні властивості каштану нам розказав завідувач кафедри ботаніки ХДУ Іван Мойсієнко:

"Каштан звичайний або каштан кінський є відомою лікарською рослиною. Він здавна використовується у лікуванні судинних захворювань. В офіційній медицині використовуються плоди і квіти. Лікують ними захворювання судин: тромбофлебіт, варикозне розширення вен. У народній медицині він використовується для тих же цілей, але використовують ще кору і листя".    

Анна Коробова, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі