Херсонка знайшла господарів для сотні котів (ФОТО)

14:44, 4 жов. 2019
 
Херсонка знайшла господарів для сотні котів (ФОТО)

Сьогодні – Всесвітній день тварин. Херсонка Інна Петропавлова більше 10 років допомагає бездомним тваринам. За цей час вона знайшла господарів для сотні котів. Першим, кому вона допомогла, був дорослий кіт. Жінка забрала його з вулиці, бо наближались холоди.

 "Потім якось непомітно, потроху почала допомагати тим, хто на вулиці, хто потрапив у біду. Потім люди вже дізнались і почали телефонувати, казати – там котик на вулиці. Почала влаштовувати їх до інших людей", - розповідає Інна Петропавловська, яка опікується бездомними тваринами.

У Інни Петропавлової постійно вдома мешкає до десятка котів. Цей рудий кіт  на прізвисько Момо, з японської персик, в неї не так давно.

"Домашніх кошенят викинули, я забрала. Зробила щеплення, обробила від паразитів. Тепер Момо чекає на родину. А друге кошеня, на жаль, загинуло. Малеча на вулиці майже ніколи не може вижити", - каже Інна Петропавловська.

Пані Ірина говорить, що стежить за долею тварин, яким вдалося знайти родину:

"Я одразу не віддаю, спілкуюсь з людиною. На 100 відсотків впевненою бути не можна, але за ці роки навчилась розрізняти, чи готова людина до відповідального кроку – взяти додому тварину".

Жінка доглядає за котами, які мешкають на подвір’ї її будинку та поряд з ним. За її словами, всі вони стерилізовані.

 "Я люблю тварин, до того ж це просто людяність і тому що коти, це тварини, яких ми приручили. Вони колись служили нам довгі роки, а тепер виходить так, що ми їх кинули напризволяще. Я вважаю, вони такі ж самі, як і ми – відчувають біль як і ми, відчувають голод, холод, страх і так само шукають турботи і любові. Мені важко дивитись, як вони гинуть на вулиці і як страждають. Всіх не врятуєш, я це розумію, але якщо ти хоч одній тварині допоміг, врятував, цих відчуттів не можна передати словами", - говорить Інна Петропавловська.

Наталія Тимофєєва, Олександр Шепель.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі