У Херсоні відбувся фестиваль музики і співу „Оксамитовий сезон” (ВІДЕО)

16:35, 29 вер. 2019
 
У Херсоні відбувся фестиваль музики і співу „Оксамитовий сезон” (ВІДЕО)

У Херсоні відбувся десятий Міжнародний фестиваль музики і співу "Оксамитовий сезон". У конкурсі взяли участь викладачі музики різних навчальних закладів. А створений він для того, як розповідає його засновник Олександр Кондряков, щоб подарувати вчителям свято і ще раз нагадати, яку важливу роль вони грають у формуванні естетичних смаків дітей.

Конкурс "Оксамитовий сезон" відбувається на прикінці вересня кожного року. Перший день – відкриття, другий день  - прослуховування номерів і третій – гала концерт з нагородженням переможців, розказав організатор фестивалю музики ті співу "Оксамитовий сезон" Олександр Кондряков:

"У нас практично вся Україна: і Захід, і Схід, і Північ, і Південь. Вперше кількість учасників перевищила сотню. Тепер кількість переросла в якість. Справа в тому, що всі вже розуміють, що треба готуватись до конкурсу. І цього разу у нас вперше таке – не має жодного диплома учасника, найменше – третє місце отримав кожний".

Серед переможців  народний аматорський вокальний ансамбль викладачів "Пастораль" – з дитячої хорової Камянець-Подільскої  школи.

"Ми отримали масу задоволення від організації, від того, наскільки тут затишно, комфортно. Ми із задоволенням приїдемо ще. Ви вперше? Так, ми вперше, нам сказали колеги, вони вже були на цьому конкурсі", - каже керівниця аматорського вокального ансамблю "Пастораль" (м. Кам’янець – Подільський) Ольга Пастух.

Валерія Кіт займається музикою з п’яти років. У конкурсі "Оксамитовий сезон" разом зі свої педагогом і батьком Олександром Кітом вони отримали Гран прі у номінації "Вчитель і учень".

"Ми вперше на цьому конкурсі, нам дуже подобається організація, все продумано. Дуже подобається, що цей конкурс безкоштовний, зараз це вилика рідкість для країни. – Що для вас музика? Це моє життя, це частина мого життя, друга частина – моя сім’я", - розповідає володар Гран Прі у номінації "Вчитель і ученик"  (с. Риково, Генічеський район Херсонської області) Олександр Кіт.

"Мені було цікаво, мене тато привів, я знайомилась, потім ставало все більш цікавіше, мені сподобалось і я хочу тепер цим займатися", - додає володарка Гран Прі у номінації "Вчитель і ученик"  (с. Риково, Генічеський район Херсонської області) Варвара Кіт.

Серед переможців конкурсу у номінації "Композитор" – директор і викладач Херсонської музичної школи № 3 Ігор Полевіков. Він представив пісню зі своєї опери "Чарівник смарагдового міста".

"Здавалось би, ну що особливого може грати викладач музичної школи? Але коли сидиш у залі і виходять справжні артисти грати, то це просту мороз по шкірі, не всі артисти так працюють, як викладачі музичних шкіл. Цей захід дає позитив і на цілий рік і на все життя", - каже володар Гран Прі у номінації "Композитор" Ігор Полевіков.

Анна Коробова, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі