В обласному центрі відкрилась виставка херсонських фотохудожників (ВІДЕО)

18:51, 23 вер. 2019
 
В обласному центрі відкрилась виставка херсонських фотохудожників (ВІДЕО)

"Південь-2019" - сьогодні у Виставковій залі Спілки художників України на площі Свободи у Херсоні о 16-й відкрилася щорічна звітна виставка світлин херсонських фотографів. В експозиції представлено сто робіт двадцяти фотохудожників. Там побували кореспонденти Суспільного.

Експозиція "Південь-2019" – це річний звіт херсонських фотохудожників, говорить голова обласної організації спілки Ігор Рабінер. Додає, що тематика виставки не визначена, бо на  світлинах зображені люди, краєвиди та натюрморти:

"Виставка "Південь-2019" проводимо вже більше двадцяти років. Тут представлено роботи двадцяти художників. Десь сто робіт - і всі вони в різних стилях: від класики до так званого ультрамодного, з використанням Photoshop’а".   

На виставку кожен фотохудожник, за словами Ігора Рабінера, мав сам обрати серед своїх робіт не більше десяти. У минулі роки це визначали члени журі. 

Ліза Фрей одинадцять років займається фотографією. Розказує, що зараз захопилася чорно-білими світлинами. На виставці п’ять її робіт:

"Ми розробили тематику, сюжет. Це Одеський дворик, але знімали у Херсоні. Чоловік на другому плані - він був не запланований. Він зайшов випадково. Ситуація його здивувала. І ось такий кадр з’явився. І зараз я його тут презентую на виставці".           

Вісім фотографій презентує Юлія Гора. Авторка визначила театику своїх робіт як поєднання людини з природою.

Виставка фотохудожників триватиме до 6-го жовтня.

Ольга Ляшенко, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі