Начальника Олешківського райвідділу поліції відсторонили від посади

17:00, 23 вер. 2019
 
Начальника Олешківського райвідділу поліції відсторонили від посади

Керівника Олешківського районного підрозділу поліції відсторонили від виконання службових обов’язків. Про це повідомляють у Відділі комунікації поліції Херсонської області.

Відсторонення службовця пов’язане із інцидентом, який трапився під час святкування Дня села у Правих Сагах.

За інформацією правоохоронців, 22-го вересня близько 23:30  до них надійшов телефонний дзвінок від 37-річного мешканця міста Олешки. Він повідомив, що під час святкових заходів у будинку культури села Праві Саги його вдарив 42-річний чоловік. За інформацією поліцейських, удар прийшовся в обличчя заявника.

За даним фактом Олешківське відділення поліції відкрило кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України "Умисне легке тілесне ушкодження".

Пізніше стало відомо, що начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін призначив проведення службового розслідування щодо реагування працівників Олешківського відділення поліції на ці події. Зокрема, радник голови Херсонської обласної державної адміністрації Богдан Ковальов на своїй сторінці у Facebook повідомив, що правоохоронці не реагували на конфліктну ситуацію і не опитували учасників та свідків інциденту. З його слів, учасниками бійки були депутат Олешківської райради Роман Чухалов та депутат обласної ради Євген Рищук.

"[Я] супроводив "швидку допомогу" до лікарні й під’їхав до райвідділку, куди викликав начальника поліції району Сергія Ященка. Після цього, за 40 хвилин, так й не дочекавшися Ященка, ми повернулися до місця, де відбувся інцидент, аби проконтролювати дії поліції та щоб ті опитали Рищука. Поліція не поспішала виконувати свої функціональні обов’язки...", - написав Богдан Ковальов.

Ілля Контішев.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі