Україна та Росія проводять обмін заручниками, додому повернуться четверо херсонців (ФОТО; ВІДЕО; ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

12:15, 7 вер. 2019
 
Україна та Росія проводять обмін заручниками, додому повернуться четверо херсонців (ФОТО; ВІДЕО; ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Українських військовополонених, серед яких і мешканці Херсонської області, сьогодні мають передати з Росії до України в обмін на російських злочинців та представників донецьких сепаратистів. Про це новинам на Суспільному повідомив російський правозахисник Микола Полозов. (ОНОВЛЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ ДОДАЮТЬСЯ ЗНИЗУ!)

"Я можу сказати, що сьогодні зранку українських військовополонених моряків у слідчому ізоляторі "Лефортово" завантажили в автобуси. Ці автобуси прямують, імовірно, в напрямку аеропорту. Будемо сподіватися, що це саме реалізація їх звільнення", - сказав Микола Полозов.

На своїй сторінці у Twitter цю інформацію підтвердив інший російський адвокат - Марк Фейґін. Там же він повідомив прізвища українців, які мають бути сьогодні звільнені.

"За моїми даними, обмін на 35 осіб. 24 моряки та 11 засуджених українців: Сенцов, Сущенко, Панов, Кольченко, Клих, Карпюк, Гриб, Сизонович, Балух, Артур Панов, Бекіров", - написав Марк Фейґін.

Близько трьох годин тому український журналіст Роман Цимбалюк, який працює в Росії, на своїй сторінці у Facebook оприлюднив відео із автобусами, які виїжджають з території СІЗО "Лефортово":

"Припускаю, що наші поїхали в аеропорт. Кортеж - два автобуси у супроводі поліції - виїхав з СІЗО "Лефортово", - написав журналіст.

Також новини на Суспільному повідомляють, що від ранку в офісі уповноваженої з прав людини в Україні збиралися родичі полнених в Росії українців, серед яких мама і сестра Олександра Кольченка, мама і дружина Балуха, сестра Олега Сенцова Наталія Каплан, родичі Карпюка, родичі Євгена Панова і Олексія Сизанова. Близько години тому їх завантажили у автобуси й відвезли у невідомому напрямку.

Відомо, що зранку (близько 10-ї години) в аеропорту "Бориспіль" (Київ) приземлився російський літак. На його тлі вже встиг сфотографуватися обвинувачений у державній зраді керівник РИА "Новости Украина" Кирило Вишинський, справу якого розглядали у херсонських судах.

Нагадаємо, серед 24-ох захоплених у Азовському морі українських моряків троє - мешканці Херсонської області. Це Михайло Власюк, Сергій Чуліба та Віктор Безпальченко. Останніх із них встиг одружитися в ув’язненні. Також зі слів російського адвоката Марка Фейґіна можна очікувати, що до України сьогодні повернеться й мешканець Генічеського району Едем Бекіров, якого незаконно утримували на території окупованого Криму.

13:28 Літак з українськими бранцями Кремля приземлився в аеропорту "Бориспіль"!

13:33 Відео з аеропорту "Бориспіль" наживо.

13:39 Перший колишній бранець Кремля ступив на українську землю.

13:53 Володимир Балух заявив, що незадоволений масштабами обмінів, принагідно згадавши про те, що разом з ним у колонії в Торжку сидів херсонець Олександр Шумков, який досі продовжує відбувати покарання у Росії за надуманими звинуваченнями. Його до обміну не долучили.

14:10 35 колишніх бранців Кремля, серед яких і четверо мешканців Херсонської області, вирушають, за попередньою інформацією, до лікарні "Феофанія" для медичного огляду. В аеропорту "Бориспіль" їх зустріли родичі та друзі, журналісти, Президент України Володимир Зеленський та голова Адміністрації Президента Андрій Богдан, а також уповноважена з прав людини Людмила Денісова.

Ілля Контішев, світлини та відео: UA: Новини, Роман Цимбалюк.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі