Що відомо про стан травмованих від вибуху в Скадовську (ВІДЕО)

20:03, 14 сер. 2019
 
Що відомо про стан травмованих від вибуху в Скадовську (ВІДЕО)

Травмовану вибухом у Скадовську 36-річну Олену Конопаду перевели до опікового відділення обласної лікарні, стан жінки стабільний. Її 22-річний брат Артем Бідашко – у реанімаційному відділенні Скадовської центральної районної лікарні. Його стан лікарі оцінюють як стабільно важкий. У Скадовську побували кореспонденти Суспільного.

Завідувачка реанімаційного відділення Вікторія Грищук розказує, що 22-річний хлопець потрапив до лікарні з опіками майже всієї поверхні тіла:

"Доставлений вчора "швидкою допомогою" о 5-й годині вечора. Стан хворого вкрай був тяжкий, коли він поступив. Обумовлено це ступенем ураження шкірних покривів. Вражено 95 відсотків шкірного покриву, опіки глибокі – другий та третій ступінь". 

Наразі хлопець перебуває у свідомості, він обмежений у рухах, може розмовляти, вживати їжу та пити. Не на камеру про це кореспондентам суспільного розказала дівчина Артема Вікторія.

Його 36-річну сестру Олену Конопаду з 15-ма відсотками опіків доставили до хірургічного відділення. Звідти перевели до опікового відділення обласної лікарні, говорить завідувач хірургічного відділення Скадовської районної лікарні Володимир Соценко:

"По сестрі – в неї постраждали права нижня кінцівка, праве стегно, праве плече, ступні. Курс лікування – приблизно десь тижні два-три вона перебуватиме у опіковому відділенні".

Бабуся Артема та Олени Олександра Тарасенко розказує, що того дня онук ремонтував у дворі труби водогону. Вирішив розпиляти бочку, яка стояла у дворі зо 30 років, раптово стався вибух:

"Бабахнуло і... Ніхто нічого не знає - як робити. Одні кажуть: "Можна лити воду", інші кажуть - не можна. Він кричить - його печеть. Поки "швидка" приїхала... Я, напевно, до смерті не забуду, як він просто шматками скидав з себе шкіру. Я кажу: "Тьома, не чіпай!" А він отак просто кусками. З руки так знялася одразу п’ятірня... Страшно..."

Повідомлення про вибух надійшло від перехожого, який стояв на зупинці, говорить начальник районного сектору служби з надзвичайних ситуацій Дмитро Турченко:

"Близько 16-ї години 13-го серпня отримали повідомлення про спалах. До місця події одразу вирушив черговий пожежний автомобіль. По прибуттю на місце встановлено, що молодий чоловік за допомоги болгарки різав металеву бочку. В бочці містився серебрін. Стався спалах цього серебріну, молодий чоловік отримав опіки всього тіла. По прибуттю горіння не було".

Поліція щодо цього випадку внесла відомості в ЄРДР. Про це повідомив заступник речниці Нацполіції у Херсонській області Віталій Байдаров:

"За даним фактом в ЄРДР внесені відомості за ознаками статті 128 Кримінального кодексу України - "Необрежне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження". Проводиться досудове розслідування".

Аліна Олефір, Ілля Контішев, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі