У Голій Пристані голосували у геріатричному пансіонаті (ВІДЕО)

18:28, 21 лип. 2019
 
У Голій Пристані голосували у геріатричному пансіонаті (ВІДЕО)

Одна з виборчих дільниць у Голій Пристані розташована у геріатричному пансіонаті. Як голосували його мешканці, бачили наші кореспонденти.

На цій дільниці голосують пацієнти закладу та члени виборчої комісії. Анатолій Сьомченко вже проголосував сам та за дорученням психолога допоміг іншій жінці, яка погано бачить.

Виборча дільниця 650242 186-го виборчого округу у Голій пристані відкрилася о 8 годині ранку. Як говорять спостерігачі, перші виборці на ній з’явилися ще до восьмої. На першу годину проголосувало 97 чоловік.

Олександру Савченко ходити важко та він ніколи, як сам розказує, не пропускає виборів.

"Я все таки сподіваюся, що будемо краще жити, зараз таке життя. Здається, що гірше живемо, але сподіваємося на краще. Чи буде краще? Будемо бачити", - говорить Олександр Савченко, який прийшов проголосувати.

"Всього виборців у нас по списку 214, із них написали заяви, що будуть голосувати за місцем перебування 93 людини, такий виборчий процес йде спокійно, люди приходять голосують. Все читали. Все знають", - розповідає Тамара Гетьман, голова виборчої комісії.

На верхніх поверхах пансіонату пацієнти, які написали заяви, що будуть голосувати за місцем свого перебування, тобто в палатах.

"Спустився і проголосував. Задоволений, що проголосував, що свій внесок зробив, одним словом.  А настрій такий собі. Не стрибати ж мені. Сподіваюся на ваші зміни", сказав Михайло Меркулов, який прийшов проголосувати.

Олександра Расскіна в закладі, за її словами, 11 рік. Жінка майже не бачить, тому без сторонньої допомоги проголосувати не може. Документи пацієнтки довго шукають, врешті вони знайшлися.

 

- З мого боку спостерігачів порушень не було. Були такі певні нестандартні ситуації, тому що поважний вік все таки людей. А так всі правила дотримані були , - розповіла Юлія Якушенко, спостерігачка.

 - У чому нестандартні ситуації?

 - Наприклад, якщо людина літня, не чує і не бачить, людину, яка доглядає за нею, просто просили їй прочитати. І все. А так все було добре. Порушень взагалі не було.

 - А якщо замість людини хтось ставить підпис у бюлетені. Так можна?

 - Людина довіряє, людина сама попросила. Підписи за людину не ставили. Вона сама ставила підпис.

 - Щоб проголосувати ті, які не ходять, вони писали заяви?

 - Так, писали заяви. З документами все добре. Ними займається інша людина, не я. Вони просто розписувалися, що ми прийшли до них голосувати і все.

На цій виборчій дільниці сьогодні працює 7 спостерігачів. Закриється вона о 20-й годині.

Олена Протопопова, Григорій Шматко.

  Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-канал