В рамках проекту "Книгомандри" у Херсоні виступили письменник Василь Кузан та поет Анатолій Кичинський (ВІДЕО)

16:47, 18 лип. 2019
 
В рамках проекту

На Херсонщині місяць триває проект «Книгомандри». В обласному Палаці культури перед херсонськими читачами виступили його учасники – письменник Василь Кузан та поет Анатолій Кичинський. Сьогодні вони вирушили на зустріч із каланчацькими читачами.

На зустріч з учасниками проекту «Книгомандри» Василем Кузаном та Анатолієм Кичинським прийшло близько п’ятдесяти херсонців. Поспілкуватися з літераторами можуть усі охочі, вхід безплатний – говорить Ольга Козаченко головна методистка Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва імені Бориса Лавреньова.

"Запрошуємо усіх бажаючих, усіх хто любить читати, наша категорія – це молодь, але ми не обмежуємося цим, і ще в нас відбуваються зустрічі з військовослужбовцями, тому що ми прикордонна зона.  Нам потрібно поширювати це і на ці категорії, зустрічі відбуваються дуже тепло, питання задають, автографи беруть, книжки купляють, дуже гарні відгуки від учасників цих зустрічей", - розповіла Ольга Козаченко.

Серед присутніх в залі були ті, хто ходить на всі зустрічі з письменниками. Надія Камінська приєдналася до «Книгомандрів» вперше.

"Я дуже хотіла зустрітися з Анатолієм Кичинським, я його знаю давно, я його чула давно, на зорі своєї юності і його теж. І взагалі подобається його творчість і його вірші. Читала в інтернеті, і коли я побачила оголошення, то швиденько прийшла сюди", - говорить Надія Камінська, учасниця проекту «Книгомандри».

"Зустрічалася з Анатолієм Кичинським ще в грудні місяці, бо я і сама пишу вірші для дітей, і чула, як він там читає свої вірші, тут побачила, що будуть «Книгомандри» такі. І вирішила прийти послухати, бо мені дуже сподобалася його поезія", - розповідає Валентина Ветрук,  учасниця проекту «Книгомандри».

Поет і художник Анатолій Кичинський говорить, що до нього часто звертаються молоді письменники. Після проекту «Книгомандри» люди, які приходять на зустрічі, за його словами, і самі надихаються писати, телефонують, звертаються за порадами.

"В наш страшенно заматеріалізований час, я б хотів, щоб люди побільше звертали уваги на духовність. Колись я написав чотири такі рядочки – читайте між рядками. Не знайдене в рядках, закрита книга – камінь, розкрита книга – птах. От я хотів би, щоб для кожного ці рядочки стали таким взірцем у ставленні до літератури", - каже Анатолій Кичинський  поет, учасник проекту «Книгомандри» 

Василь Кузан  - український поет, прозаїк і журналіст приїхав до Херсона із Закарпаття.  Він презентував кілька книжок. «Експрес-наречений» особливо популярна, - говорить автор, поки їхав в поїзді – продав кілька екземплярів.

"Найуспішнішою моєю книжкою є роман – Експрес-наречений, який я сьогодні буду презентувати. Він розходиться дуже швидко, його всі купують. Тому що в ньому є справжнє життя, колорит закарпатський, і оскільки я працював тамадою на весіллях, то дуже цікаві моменти з різних весіль я зібрав та зробив, ніби це відбувається на одному весіллі. Тому там дуже багато і гумору і лірики. І драми і народних традицій, і фольклору, це все змішано. Це така гримуча суміш, яка бере за серце і зовсім різних читачів приваблює", - розповів Василь Кузан поет, письменник, учасник проекту «Книгомандри».

Історії, описані в книзі, справжні, лише імена довелося змінити через інстинкт самозбереження, - говорить автор книги. Після херсонців з письменниками зустрінуться читачі в Каланчаку. Наступного разу в рамках проекту «Книгомандри» в Херсоні чекатимуть на письменницю Ірен Роздобудько.

Олена Протопопова, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-канал