Діти з Донецької та Луганської областей відпочивали на Херсонщині

17:17, 21 чер. 2019
 
Діти з Донецької та Луганської областей відпочивали на Херсонщині

"Схід і південь разом" - так назвали свій концерт діти з Донецької та Луганської областей, які відпочивали у селі Красному Скадовського району. За словами керівниці громадської волонтерської організації "Громадянський корпус" в Луганський області Олени Стеценко, так перед від’їздом вони вирішили подякувати Херсонщині за прийом.

Перед концертом діти з Луганщини розфарбували лавки на алеї до моря. Вони написли слова подяки табору та Херсонщині. На сході – сонце та терикони. На півдні – море та човни. Потім всі пішли до зали.

Олександра Єрмачкова з Лисичанська. Говорить, що на морі не вперше, але на Херсонщині їй сподобалося найбільше. За словами дівчини, про це по поверненні вона розповість своїм друзям.

"Я розповім, які тут класні краєвиди, тут класні люди, що тут можна добре відпочити і море – воно дуже гарне, в ньому тепло, а найголовніше, що воно чисте. Сюди я їхала дуже довго, але це того було варте. Тут я добре відпочила. Тут смачно годують", - розповідає Олександра Єрмачкова, яка приїхала відпочивати на Херсонщину.

Анастасія Ковальчук теж з Лисичанська. Говорить, що на Херсонщині їй сподобалося море та розваги, які влаштували дітям у таборі:

"Купалися в морі. У нас були квести. Мені тут дуже подобається. Я тут пробула дуже довго і мені сподобалось".

Програма обміну дітьми з різних регіонів на Херсонщині працює 4 роки, - розповів директор Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Євген Криницький. За цей час оздоровлено понад півтори тисячі дітей. Цього року очікують 700. Фінансують відпочинок дітей, який коштує 350-400 грн. на добу,  адміністрації Донецької та Луганської областей. Представники Херсонщини займаються організаційними питаннями, з обласного бюджету кошти на це не йдуть.

"Для цих діточок – це Луганська і Донецька області, які потрапляли під обстріли і їхні школи навіть не є цілими, і ми цих діток як наш соціальний обов’язок запрошуємо на відпочинок", - каже директор Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Євген Криницький.

Делегацію з Луганщини супроводжувала Олена Стеценко. Говорить, що ці діти інколи диктанти пишуть під обстрілами, а на Херсонщині головне – це тиша.

"Діти в тиші відпочивають. Дуже затишно тут. Тут тепле море. Дуже теплий прийом дітей. Гарно організоване дозвілля", - розповіла керівниця громадської волонтерської організації "Громадянський корпус" в Луганський області Олена Стеценко.

Директорка дитячого табору Ольга Сергієнко розповідає, що ці діти приїхали в гарний період, з погодою їм таланило весь відпочинок, до останнього дня, коли пішов дощ:

"Ми дуже раді, що вони в нас. Для них, по-перше, це смачне і гарне харчування. Це в першу чергу, що ми намагаємося. Умови, де вони сплять, де вони відпочивають, де вони проводять свій час".

Вожата Анастасія Міщенко говорить, що спочатку було складно  об’єднати дітей в одну команду, адже вони з різних регіонів. Допомогла це зробити, на думку Анастасії, насичена програма дозвілля.

"Кожен день у нас є якісь розваги. Тобто дискотеки. Діти дуже насичено живуть", - говорить вожата Анастасія Міщенко.

Завтра ці діти поїдуть додому. Прямого сполучення їх міст з Херсоном залізницею немає. Добиратимуться з пересадками. Дорога триватиме від однієї до двох діб.

Андрій Усов, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі