Херсонські спортсмени з інвалідністю повернулися з нагородами з Міжнародних змагань

17:42, 17 чер. 2019
 
Херсонські спортсмени з інвалідністю повернулися з нагородами з Міжнародних змагань

Херсонські спортсмени повернулися з нагородами з Міжнародних змагань з плавання серед людей з інвалідністю, що відбулися в Одесі.

Три дні в Одесі, з яких два – змагання. Херсонські плавці із синдромом Дауна виходять із автобуса. Мама і тренерка одного з них говорить, що хлопці втомлені, але задоволені. Вони завоювали 5 медалей за 1,2 та 3 місця на  Міжнародних змаганнях з плавання.

Мама та тренерка Любов Хорунжак розповідає, участь у цьогорічних ювілейних змаганнях взяли близько 150 спортсменів з України, Молдови, Румунії, Придністров’я, Литви, Латвії та Польщі.

"Херсонський наш осередок представив наших спортсменів – їх 4. Плавали вільним стилем, брасом і на спині. Також у нас була естафета. Херсон за естафету посів 4 місце, але кубок наш.// Це Дімочка Мельник, він у нас плавав на спині, він у середньому дивізіоні посів перше місце", - розповідає засновниця Херсонського осередку Всеукраїнської громадської організації "Спеціальна олімпіада України" Любов Хорунжак.

Глибиною 2 метри і 25 у довжину  – у такому басейні проходили  змагання. Для херсонських спортсменів, говорить Валентина Богайчук, він - завеликий, бо тренуються вони у майже вдвічі меншому. Її син Сергій, продовжує жінка, участь у змаганнях бере третій рік поспіль.

Учасникам змагань підготували розважальну програму, розказали  мами плавців, екскурсії, дельфінарій, море. У перервах між офіційними запливами, влаштовували власні у басейні в готелі.

Міжнародні змагання з плавання серед людей з інвалідністю проводяться в Одесі з 1999  року. Їх мета, за словами організаторів, - соціальна та психологічна адаптація людей з інвалідністю. Кількість учасників щороку збільшується. Засновницею змагань була Тамара Маричева – заслужена тренерка України. Після її смерті змагання влаштовує донька Олена Маричева.

Аліна Олефір, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі