У Херсоні пройшли громадські слухання щодо причалу у Гідропарку

12:47, 13 чер. 2019
 
У Херсоні пройшли громадські слухання щодо причалу у Гідропарку

У великій залі Херсонської міської ради сьогодні пройшли громадські слухання, ініційовані містянами. Питання, яке розглядали – дозвіл на функціонування старого причалу у Гідропарку. Слухання зібрали 176 херсонців – стільки зареєструвалися у залі.

У залі були присутні дачники, які виступають проти демонтажу старого причалу і кажуть, що новий їм не потрібен.

"Вони хочуть прибрати старий причал. Ми дачники люди небагаті, для нас новий надто дорогий. Ми сюди прийшли, щоб в жодному разі не прибрали старий причал", - розповів Федір Новоселов, дачник, який користується старим причалом.

"Припинити це свавілля , отой місток, вони зробили, там 12 людей може бути одночасно. При хвилі люди мокрі на новому причалі. Я за те, щоб зберегти старий, а провулок Проточний відмежувати", - додав дачник Віктор Авраменко

На слуханнях виступили перевізники, які використовують старий причал.

"Рішенням позачерговї сесії 2016 року було доручено капітальний ремонт причалу на 700 тисяч грн. зараз же кажуть, що він незаконний. то як на нього могли давати гроші з бюджету", - каже приватний перевізник Олег Павленко.

На виступ Ігоря Семенчева, директора комунального підприємства "Гарантія", яке побудувало новий причал люди реагували вигуками "Ганьба!".

"Треба діяти за законом. Я не побоявся прийти на слухання, на підготовлену провокацію. У мене заява 60 мешканців провулку проточного. На неї треба реагувати. Ми запропонували перевізникам працювати на новому причалі. Вони це ігнорують", - розповів директор комунального підприємства "Гарантія" Ігор Семенчев.

На слуханнях говорили про те, що новий причал - небезпечний і незручний. За результатами зібрання було прийнято резолюцію, яку передадуть до міської ради. У документі 10 пунктів. Голосували за всі одночасно. 1 проти, 1 утримався.

"Все відбувалося за законом. Мене і запросили для того, щоб не було якихось суттєвих відхилень від Закону про місцеве самоврядування. Доволі висока явка, що свідчить про те, що питання дійсно резонансне і має вплив на думку виборців на майбутніх місцевих виборах. Тому, я думаю, що депутатам слід все ж таки звернути увагу і розглянути питання з прийнятої резолюці", - каже Володимир Молчанов, який головував на громадських слуханнях.

Наталія Тимофєєва, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі