Херсонські студенти долучились до Всеукраїнського забігу "Студентська миля" (ВІДЕО)

15:23, 31 тра. 2019
 
Херсонські студенти долучились до Всеукраїнського забігу

Студенти з різних навчальних закладів взяли участь у легкоатлетичному забігу на дистанцію 1 609 метрів. Херсон сьогодні долучився до Всеукраїнського забігу "Студентська миля".

Цей забіг всеукраїнський, розповідає організатор Олександр Коваленко. Дистанцію долають одночасно в усіх регіонах країни.

"Учасники заходу є студенти вищих навчальних закладів Херсона. В нас було три локації: центральна – Херсонський державний університет, друга локація – Херсонський державний аграрний університет і третя локація – Бериславський педагогічний коледж. Мета цього заходу – долучити студентську молодь до фізичного виховання, спорту, збереження навколишнього середовища", - розповідає Олександр Коваленко, виконуючий обов’язків начальника обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту.

Учасники забігу говорять, що дистанція не важка. Олег Третьяков, який постійно займається спортом, називає цей забіг "розминкою":

"Особисто я вирішив долучитися, тому що я займаюсь спортом і мені дуже подобається брати участь у таких спортивних змаганнях".

Джоні Берідзе, учасник забігу:

"Я з Херсонського політехнічного коледжу. Вирішив, як і всі, мабуть, інші учасники взяти участь для цікавості, перевірити себе, чи добіжу я до фінішу".

Як розказує Олександр Коваленко, мета забігу – соціальна, тому переможців тут немає.

"Я вважаю, що це дуже важливо для нашої країни, тому що дуже багато людей долучилися до цієї події. Це хороше рішення, я повністю підтримую", - говорить Валерій Михайленко, учасник забігу.

У Херсоні забіг відбувається вдруге, говорить Олександр Коваленко. Торік участь у ньому взяли 800 студентів ВНЗ та професійно-технічних училищ.

Аліна Олефір, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі