Мешканці Садового на Херсонщині кілька діб прожили без електроенергії (ВІДЕО)

21:03, 28 тра. 2019
 
Мешканці Садового на Херсонщині кілька діб прожили без електроенергії (ВІДЕО)

Частина села Садового Білозерського району знеструмлена. Аварія на трансформаторній підстанції, за словами місцевих жителів, сталась вночі з п’ятниці на суботу під час грози. Коли у Садовому відновлять електропостачання, з’ясовували кореспонденти Суспільного.

Четверту добу три вулиці села Садове Білозерського району та дитячий садочок - без електроенергії. Причина: аварія на трансформаторній підстанції.

"Вже немає сил терпіти ці знущання. Це ж критична ситуація! З холодильника все довелось викинути. А ми не такі вже й багатії, щоб продукти викидати. У сусідки дитина задихається - їй треба щодня робити інгаляції. Зараз вони поїхали до лікарні", - каже Наталія Камчатова, жителька села Садового.

Руслан Терентьєв, житель села Садового:

"У мене інкубатор. Яйця завмерли! Я на це витратив тисячу гривень! І куди це – просто викинути?"

Марина Антонюк, жителька села Садового:

"Ні їсти не приготуєш, бо в багатьох електроплити. І вода подається зі свердловини тільки, коли є струм. Люди стали заручниками ситуації. Багато хто взяв курчат, каченят, а їх треба вигрівати. Просто немає сил!"

Як розказала завідувачка Садівського ясел-садка Олена Маюк, їх заклад наразі дітей не приймає:

"Діти стали заручниками ситуації. Проблема в тому, що цей трансформатор було збудовано разом з нашим дитячим садком. Фактично він перебуває в комунальній власності сільської ради і не був чомусь переданий у власність обленерго".

Через відсутність електроенергії жителі трьох вулиць села понесли збитки. Марина Булавіна показує інкубатор з качиними яйцями, які треба було б підігрівати ще зо два тижні. Родині завдано шкоди на майже півтори тисячі гривень:

"Блискавка влучила, згорів трансформатор. Це сталось вночі, а вранці, коли я підійшла, яйця вже були холодні. Їх не багато, але вони дорогі. Тільки за яйця заплатили 500 гривень. А ще електроенергії накрутило на їх обігрів. Наші збитки десь півтори тисячі гривень!"

Жителі села показують, що в порушення правил та норм безпеки, кожен може вільно потрапити всередину трансформаторної станції.

Під час зйомок голови Садівської сільської ради Віктора Артьомова на місці не було. О 16-й годині ми з ним зв’язались телефоном і він розказав, що електропостачання в селі відновлено:

"Ситуація нормалізувалась. Встановлено трансформатор. РЕС дали тимчасовий трансформатор, щоб ми вирішили свої питання. Це можна було б давно зробити, ще три дні тому".

За словами Садівського сільського голови Віктора Артьомова, новий трансформатор коштує 60 тисяч гривень. На його придбання вже є гроші. Для його встановлення знадобиться близько двох тижнів.

Світлана Піцан, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі