Юна херсонка завдяки перемозі на міжнародному вокальному конкурсі вирушає до Америки (ВІДЕО)

17:38, 27 тра. 2019
 
Юна херсонка завдяки перемозі на міжнародному вокальному конкурсі вирушає до Америки (ВІДЕО)

Херсонка Ліза Волощенко повернулась з міжнародного вокального конкурсу 2220 International Music Festival з перемогою і правом на запис пісні з американським продюсером, номінантом Grammy Брайаном Тоддом. Зараз дівчина готується до поїздки у Лос-Анджелес. З Лізою та її батьком сьогодні поспілкувалися кореспонденти Суспільного.  

Пісні – це усе життя Лізи, говорить її батько і продюсер Юрій Волощенко. На професійну сцену дівчина вийшла у вісім років, зараз їй тринадцять. За останні чотири роки Ліза здобула 19 гран-прі та 33 нагороди у всеукраїнських та міжнародних вокальних конкурсах. За словами батька, остання перемога дозволила дівчині заявити про себе на світовій арені.

"Я була на конкурсі 2220 International Music Festival. Це було в Києві. Там були американські судді – Еддіс Еммінік та Брайан Тодд, які давали поради, коли ти проспівав. Залишаєшся на сцені й вони дають поради: що вони думають про виступ. І так було з кожним учасником. І я дуже хотіла перемогти в цьому конкурсі. Ми познайомилися з багатьма людьми, і також були мої друзі, з якими ми познайомилися в "Голос. Діти". Була дружня атмосфера, а виступала я з піснею Бейонсе "Listen. Коли я заспівала, тоді Брайан Тодд з усіх учасників, хто співав, він встав та співав цю пісню разом зі мною. І потім він з Еддісом аплодував стоячи. Вони казали: "Супер" і що в нього мурашки були по тілу. Мені було дуже приємно таке чути від американських продюсерів", - згадує Ліза Волощенко, переможниця міжнародного конкурсу 2220 International Music Festival.

Цей фестиваль проводився в Україні вперше, знайшли його випадково через Facebook, говорить батько співачки Юрій:

"Це перший в Україні міжнародний фестиваль, де в суддях беруть участь Брайан Тодд – це номінант Grammy, композитор - та Еддіс Емінік. Вони працюють з артистами світового рівня в Америці. Мета цих організаторів - залучити в американський шоу-бізнес наших талановитих дітей з України. Усі хіти йдуть з Америки, всі легендарні гурти – і "The Beatles", і "Scorpions" - це все класика. Американці розуміють таку музику. Тобто, довіряють своєму композитору, поету".

Щоб реалізувати свою мрію, Ліза повинна швидко й досконало вивчити англійську, ще до поїздки в Лос-Анджелес. Це одна з умов запису власної пісні. Але з цим проблем немає, говорить дівчина, їй часто доводиться співати іншими мовами. І до темпу життя, яким живуть артисти, продовжує Ліза, вона звикла:

"Мені це подобається. І з школою також усе добре, тому що зараз канікули. І я закінчила школу добре , можна було б відпочивати, але ми готуємось до інших концертів влітку. До сольних концертів. І зараз будуть репетиції з колективами. Готуємо пісні. У нас все в темпі. Я вже готуюсь".

Побувавши в різних містах Європи, Ліза говорить, що хотіла б залишитись і співати в Україні, і мріє про вступ до Київського інституту музики імені Глієра.

Олена Протопопова, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі