Сергій Водотика презентував книгу про історію Херсонщини (ВІДЕО)

13:59, 22 тра. 2019
 
Сергій Водотика презентував книгу про історію Херсонщини (ВІДЕО)

Херсонський історик Сергій Водотика представив свою книгу "Від неоліту до початку великого переселення народів: давня історія Херсонщини". Подробиці дізнавалися кореспонденти Суспільного.  

Сергій Водотикапрофесор Херсонського державного університету, автор і упорядник близько 250 наукових і науково-популярних праць. Доктор історичних наук Сергій Водотика розповідає, що цю книгу, багатотомну історію рідного краю, він вирішив написати чотири роки тому. Наразі надруковано 300 екземплярів:

"Це перша частина, тут дві проблеми – значний фактаж, з різних галузей: екології, мореплавства, економіки; і друге – як можна вписати всі ці факти в історію нашого краю, в чому особливість? Бо те, що було зроблено за радянських часів, не задовольняє ні з точки зору науки, ні інтересів, бо це була радянська історія, а не Херсонщини чи України".

Історик сподівається, що його праця буде цікава читачам:

"Буде цікава науковцям, тим, хто цікавиться, вчителям, студентам, учням Малої академії наук, бо остання подібна книга вийшла 1967 року, минула ціла епоха".

Учениця 10-ого класу Ксенія Усова була на презентації книги:

"Такі зустрічі дуже потрібні. Ми прочитали вже дуже багато різної інформації про Херсонщину, і це нова інформація, яка знадобиться для навчання та написання власних робіт".

Сергій Тригуб – керівник краєзнавчого гуртка "Історичне краєзнавство". Він розповідає, якою літературою користується у своїй роботі з учнями:

"Краєзнавча література є в обмеженій кількості. Все, що є в архіві обласному та бібліотеці, ми вже все вивчили. Щоб написати цікаву роботу для наукового конкурсу, треба багато працювати, бо весь матеріал з однієї книги перенесено до іншої. Тому ми покладаємо великі надії на цю книгу, це буде велика підмога не лише, щоб доповнювати наші знання, а ще й будемо працювати в нових напрямах. А ще хотіли би домовитись, щоб Сергій Водотика взяв нас в археологічну експедицію і, сподіваємось, нас туди візьмуть".

Аліна Мокляк, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі