У Новотроїцькому районі працює соляна кімната (ВІДЕО)

11:35, 15 тра. 2019
 
У Новотроїцькому районі працює соляна кімната (ВІДЕО)

Більше року у Новотроїцькому районі працює соляна кімната. Безплатно її можуть відвідувати пацієнти стаціонарних відділень лікарень. На її створення витратили 187 тисяч гривень – це гроші з районного бюджету, розказує голова тамтешньої районної адміністрації Наталія Солтановська:

"Ідея у нас виникла спонтанно. Ми випадково побачили в Інтернеті, що створена і впроваджена точно така соляна кімната в Закарпатті. Тому я знайшла контакти, номера телефонів саме цього голови, який саме презентував цю соляну кімнату. Він живе поряд із Солотвиним, там, де саме дістають ці камні, солі. Із Солотвиного – це найбагатші солі в нашій Україні".

Минулого року у соляній кімнаті оздоровилися більше півтисячі людей. Один сеанс триває 30-40 хвилин.

Одночасно соляну кімнату можуть відвідати вісім дорослих і троє дітей. Мікроклімат, за словами Наталії Ракши, наближений до мікроклімату соляних печер і гротів.

"Новотроїцький район розташований на розі вітрів. Частіше у нас переважають південно-західні вітри, які несуть сюди негативні явища з боку заводу "Титан". За захворюваннями органів дихання ми посідаємо перше місце – 33,3 відсотки. Лікування можуть отримувати хворі на бронхіальну астму, гострий бронхіт, хронічний бронхіт, запалення ЛОР-патологій, а також просто релакс", - говорить Наталя Ракша, виконуюча обов’язків директора Новотроїцької районної лікарні.

Анна Тонг, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі