Василь Загороднюк презентував збірку поезій про ХДУ (ВІДЕО)

10:27, 14 тра. 2019
 
Василь Загороднюк презентував збірку поезій про ХДУ (ВІДЕО)

Колишній студент, а нині доцент кафедри соціальної комунікації Херсонського державного університету та голова обласної організації Національної спілки письменників України Василь Загороднюк презентував свою нову збірку. Книга отримала назву "Йду до ХДУ". За словами автора, це своєрідна творча ретроспектива 25-ти років його викладацької діяльності. Одними з перших зі збіркою познайомились кореспонденти Суспільного.

"Ідейним стимулом цієї збірки було 100-річчя ХДУ і так співпало, що 100-ліття - і я в ньому працюю чверть століття вже", - говорить Василь Загороднюк, автор книги "Йду до ХДУ".

За 25 років викладацької діяльності Василь Загороднюк написав більше сотні поезій, присвячених ВНЗ. Говорить - на творчість у цих стінах надихає усе.

"Це завжди рух, динаміка, свіжа думка, комунікація з викладачами, студентами. І тут не можна не писати", - каже Василь Загороднюк.

Студентка третього курсу Анастасія Самойленко знає Василя Загороднюка як викладача та поета. Його творчість поважає та знайомиться з новим виданням.

"Дуже поважаю творчість Василя Степановича. Його збірка "Йду до ХДУ" і, наприклад, такий вірш: "Думки безсилі, наче мертві, свіча остання догоря, стою, як сирота у церкві, шепчу слова із псалтиря", - каже Анастасія Самойленко, студентка ХДУ.

Колега Василя Загороднюка, письменник Олег Олексюк зі збіркою вже ознайомився:

"Він тут себе розкрив ще як митець, як поет, як доцент кафедри ХДУ. Як людина, закохана у свою альма-матер, людина, яка думає про українську мову, про суспільство, про студентське життя, яке вирує у закладі. І я впевнений, ця збірка матиме попит і серед студентів, і серед викладачів".

Ця збірка у творчому доробку Василя Загороднюка вісімнадцята. Її наклад - 50 примірників. Більшість лишиться у бібліотеці ВНЗ, дещо автор планує презентувати колегам і друзям.

Ксенія Сіліна, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі