У КВУ прокоментували хід голосування під час другого туру президентських виборів (ВІДЕО)

17:35, 22 кві. 2019
 
У КВУ прокоментували хід голосування під час другого туру президентських виборів (ВІДЕО)

"Другий тур виборів Президента на Херсонщині: оцінка Комітету виборців України". Розказав про неї голова обласного осередку Дементій Бєлий.

Вибори на Херсонщині відбулися у вільній, конкурентній обстановці, у відповідності до стандартів чесних виборів. Дементій Бєлий каже, що, порівняно з першим туром, кількість порушень зменшилася.

За словами Дементія Бєлого, особливістю дня голосування у другому турі стало активне поширення в соціальних мережах маніпулятивної інформації про правила заповнення бюлетенів. Зокрема, вказувалося, що при заповненні бюлетеня потрібно не лише проголосувати за одного з кандидатів, але й одночасно викреслити прізвище іншого чи поставити інші позначки напроти його прізвища.

Голова обласної організації Комітету виборців України Дементій Бєлий говорить, що органам місцевої влади складно виконувати нормативні вимоги ЦВК із  забезпечення дільничних виборчих комісій, зокрема, комп’ютерами, принтерами та, навіть, інформаційними дошками. В деяких випадках, за його словами, приміщення для голосування, навіть у Херсоні, були не придатними.

Аліна Мокляк, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі