На Білогрудовому острові поблизу Голої Пристані має проголосувати 120 осіб (ВІДЕО)

17:30, 21 кві. 2019
 
На Білогрудовому острові поблизу Голої Пристані має проголосувати 120 осіб (ВІДЕО)

На дільниці, що розташована на Білогрудовому острові поблизу Голої Пристані, для участі у другому турі виборів Президента України зареєструвалося 120 людей, 60 із них – місцеві. Там побували й кореспонденти Суспільного.

"У світлу пору року перебираються кожні півгодини туди. А там вже: хто мотоциклами, хто велосипедами, хто пішки", - говорить Світлана Коваленко, жителька Голої Пристані.

Сергій Ткаченко, житель Білогрудового острова, щойно повернувся з виборчої дільниці:

"Все добре. Сидять, пишуть. Задоволені всі, радісні. Всі в надії на краще".

Сергій Саленко працює на переправі дванадцять років. Сьогодні його робочий день триватиме довше, ніж зазвичай. Потрібно буде ще відвезти членів виборчої комісії з острова додому.

"Переправа працює цілодобово. Навіть вночі - "на прохання трудящих", як то кажуть. Попросили люди – перевезли. А як не перевезеш? Він же не буде там ночувати. Нема де ночувати", - каже Сергій Саленко, який працює на переправі.

Олександр Бабич, міський голова Голої Пристані:

"Лише в прибережній зоні проживають люди, а там всередині - непролазні болота. Там неможливо жити! Люди займаються домашнім господарством. Дехто працює в Голій Пристані. Поштарі в нас є, є й люди, які працюють в риббригадах - займаються рибним промислом; також люди, які займаються приватним підприємництвом. Кожен працевлаштовується, як може".

На Білогрудовому острові заселено прибережну зону. Через весь острів йде дорога, яку місцеві називають "дорогою життя". Зараз вона будується. Цією дорогою до виборчої дільниці йдуть жителі острова.

Як розповідають члени виборчої комісії, жителі Білогрудового острова завжди голосують активно, хоча дістатися до виборчої дільниці не просто. Доводиться йти кілька кілометрів пішки, або їхати мотоциклом чи велосипедом. Серед тих, хто голосує на дільниці №243 є й херсонці.

"Взагалі я із Херсона. Але 32 роки тому ми купили тут кімнатку, потім побудували будиночок. І в ті часи потрібно було тут прописатися. Тому я тут прописана. Тому я тут голосую, і тому я кажу, що я місцева", - розповідає Лідія Холодних, яка прийшла голосувати.

Жителька острова Юлія Козачук прийшла голосувати вперше:

"Я прийшла голосувати зі своїм сином. Голосую, тому що я тут проживаю, поки в декретній відпустці. І сьогоднішній день дуже чудовий".

Виборча дільниця розташована у місцевій бібліотеці, розповідає Тетяна Саленко, дружина Сергія з переправи. Колись тут була школа, потім її закрили. Зараз місцеві діти переправляються човном до Голої Пристані. Про це місце, продовжує Тетяна Саленко, дбають жінки, бо це культурний осередок острова. Перед виборами тут розквітли клумби.

"Під вибори розцвіли нарциси. Я тут допомагаю, дочка працює на півставки. Живемо більше 40 років тут. Одразу важко було звикнути до цього острова, цієї дороги. Вода скрізь", - каже Тетяна Саленко, депутатка, жителька Білогрудового острова.

На виборчій дільниці спокійно. На 10-ту годину ранку проголосувало 30 осіб зі 120, розповідає Олена Гомон, членкиня виборчої комісії:

"Ті вибори – проголосувало більше половини. Зі 120 осіб проголосувало більше 70-ти. Ми не були минулого разу на виборах. Я вважаю, що дуже добре проходять. Жодних конфліктних ситуацій, ніде нічого. Ще сьогодні свято, Вербна неділя. Люди з гарним настроєм і погода цьому сприяє".

"Раїса Мурашова: - Сьогодні Вербна неділя. Сьогодні всі святкують. Це велике свято. І ми із задоволенням прийшли проголосувати за свого президента. Хочеться, щоб був порядок у нас, хороший такий.

Кореспондентка: - Далеко вам їхати?

Раїса Мурашова: - Кілометри два-три. Я сюди пішки прийшла. А зараз сусід пообіцяв мене на місце доставити".

Олена Протопопова, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі