Чергове засідання 28-ї сесії міськради сьогодні не почалося (ВІДЕО)

17:16, 3 кві. 2019
 
Чергове засідання 28-ї сесії міськради сьогодні не почалося (ВІДЕО)

На 10-ту годину запланували початок засідання 28-ї сесії Херсонської міської ради. Депутати зібралися, щоб розглянути 69 основних і 22 додаткових питання. Об 11-й тридцять депутатів пішли, так і не розпочавши сесію. Чому так сталося, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

Депутати не погодили два додаткові питання. Одне з них - про земельну ділянку на розі вулиці Карбишева і проспекту 200 років Херсона. До зали прийшли херсонці, які виступають проти забудови цієї території. Люди говорять, що протягом кількох років власними силами облаштували там сквер.

Голосувати за порядок денний окремо від цих питань чи разом, а потім їх обговорювати – це депутати вирішували більше години. Були інші пропозиції, жодна з них не набрала достатньої кількості голосів. Порядок денний не був прийнятий, засідання завершилося.

"Що викликало занепокоєння - це порушення законодавства. Була заборона видавати містобудівні умови будівельнику. Але ми не маємо право це робити. Ми свого часу не видавали ці містобудівні умови і будівельник звернувся до суду. Нас рішенням суду зобов’язали ці умови надати. Наш департамент звернувся до державної архітектурної будівельної інспекції. Інспекція вийшла і здійснює перевірку. Я сподіваюся, що вона вплине на цю ситуацію", - говорить Володимир Миколаєнко, Херсонський міський голова.

Наталія Філіпова, прийшла з протестом до Херсонської міської ради:

"Живуть кілька тисяч людей. Це наша зелена зона, єдиний парк на Північному і Таврійському, де гуляють діти з мамами, люди похилого віку. Дочекались, поки виростуть дерева, десятиліттями ми їх висаджували. Коли поставили дитячі майданчики, лавки, футбольне поле - і після цього всього вони збираються там зводити будинок і робити парковку. Все це робили ми власними силами, власним коштом. Ми всі проти і будемо протестувати, охороняти сквер, перекривати дороги, якщо не знайдемо юридичного шляху вирішення проблеми".

Херсонці, які виступають проти будівництва багатоповерхівки на території скверу, після засідання пішли до кабінету міського голови.

Наталія Тимофєєва, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі