Право взяти участь у виборах журналістка відстояла у суді (ВІДЕО)

18:54, 31 бер. 2019
 
Право взяти участь у виборах журналістка відстояла у суді (ВІДЕО)

Сьогодні змогла взяти участь у чергових виборах Президента України журналістка Світлана Єрещенко. Це право вона відстоювала у суді.

Цього дня Світлана Єрещенко прийшла до однієї з виборчих дільниць Генічеська (територіальний виборчий округ №185). Світлана має реєстрацію на тимчасово окупованій території Криму, але проживає на материковій частині України. Через це, каже жінка, виникли проблеми.

"Я сиділа в черзі й бачила на власні очі, як виходили кримчани і буквально за п’ять хвилин отримували необхідні документи, щоб прийти на виборчі дільниці. Я не думала, що у мене будуть якісь перепони, але державний відділ реєстру виборців мені відмовив змінити місце для голосування. Я була цим дуже обурена, тому що п’ять тисяч кримчан вже змінили своє місце для голосування і вони можуть проголосувати. Чому не можу я, маючи кримську реєстрацію? Я розповсюдила інформацію, що мені не дають права проголосувати, у Facebook, і відгукнувся громадський омбудсмен із захисту виборчих прав громадянської мережі "ОПОРА" у Херсонській області В’ячеслав Гусаков. І порадив мені звернутися до суду", - розповідає Світлана Єрещенко.

Суд було призначено на 27-ме березня.

"Україна рішенням суду поновила мене у виборчих правах і ще раз наголосила, що усі громадяни України, у тому числі й кримчани, які зареєстровані на території тимчасово окупованої території Криму, можуть взяти участь у виборах Президента 31-го березня 2019 року і тим самим це підтверджує, що Крим - це Україна. Я знаю безліч прикладів моїх особистих знайомих, які просто не змогли змінити місце для голосування, тому що вони не мали можливості до 25-го числа виїхати з Криму", - додає Світлана Єрещенко, яка добилася права голосувати на виборах через суд.  

Анна Тонг, Анна Коробова, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі