Міністр інфраструктури побув у кількох населених пунктах Херсонщини (ВІДЕО)

16:59, 26 бер. 2019
 
Міністр інфраструктури побув у кількох населених пунктах Херсонщини (ВІДЕО)

Сьогодні на Херсонщині побував Міністр інфраструктури України Володимир Омелян. Зранку він оглянув трасу Мар’янське-Берислав.

"Місцевий мешканець: Дорога руйнується, бо немає вагових комплексів, які були передані державою. "Укртрансбезпека" звертається до "Автодору", каже: "Де ці майданчики?" Чому в Херсоні працює? Чому в Умані працює? Я перевізник, їжджу по всій Україні - до 40 тон!

Володимир Омелян: Три мобільні комплекси будуть незабаром передані, один вже є. У нас обмежене фінансування "Трансінспекції". Минулого року ми дозволили, щоб контролював один співробітник інспекції та один - від вашої громади. І це краще, бо не буде корупції.

Місцевий мешканець: До Берислава яма - п’ять років ніхто не робив. Ну добре, що знаєш цю дорогу - там так багато коліс пробивали! Немає з кого спитати!

Володимир Омелян: Ми з 1-го січня 2018-го року створили Дорожній фонд. До того часу всі дороги ремонтувались обіцянками. Дороги обіцянками не ремонтуються. 60 відсотків Дорожнього фонду йдуть на дороги державного значення, 35 відсотків – на обласні дороги. Цього року область отримає 400 мільйонів, такого ніколи не було. П’ять відсотків - на безпеку доріг. Кожна компанія з минулого року несе відповідальність і повинна давати гарантію. Але давайте відверто: в Україні 175 тисяч кілометрів, за останні роки ми збудували сім тисяч кілометрів. Але це дороги, які були побудовані 50 років тому".

Жителі Бериславського району розказали про дороги в їх селах та навколо.

"Дороги мають бути кращими. Коли їдеш і диски ламаються, і погано себе почуваєш... Моя донька каже: "Їжджу по Європі тисячу кілометрів - і не заморююсь. А їду з Херсона до Милового - і втомлююсь", - розповідає Петро Мус, житель села Милове Бериславського району.

Юрій Демченко, житель села Качкарівка Бериславського району:

"Якість доріг - не можу підібрати таких слів! Нема таких поганих доріг, як у нас у Бериславському районі! І там, за Дудчанами до Нововоронцовки, - це не знаю, яким транспортом можна по них їздити". 

Міністру інфраструктури показали у Херсоні будівництво шляхопроводу до проспекту Адмірала Сенявіна з вулиці Залаегерсег.

"Всю нашу роботу можна поділити на три етапи: земляні, роботи з облаштування дорожнього полотна та монолітні роботи. Щодо монолітних - ми виконали дві шляхоспоруди, на даному етапі працюємо над монтажем балок", - розповідає Віктор Корякін, керівник проекту будівництва мостопереходу.

Володимир Омелян, Міністр інфраструктури України:

"Ми маємо спільне фінансування як з боку міста, так і області, так і з Дорожнього фонду. Об’єкт складний, загальна тривалість - 40 місяців. Але як збудуємо – то на десятки років, можливо - на сотні".

Кореспонденти Суспільного запитали в Міністра інфраструктури про ціль його візиту на Херсонщину.

"Ми починаємо цикл будівельних робіт. Я нині об’їжджаю максимально області", - відповідає Володимир Омелян.

Нагадаємо, що будівництво автомобільного шляхопроводу в Херсоні почали планувати 1989-го року. Будівництво почалося 2012-го. Тоді зникли 56 мільйонів гривень, спрямованих з державного бюджету. Зведення об’єкту не завершилось, справою про ймовірну крадіжку державних грошей зайнялися правоохоронці. Чотири роки по тому нове обласне керівництво анонсувало продовження будівництва. Наприкінці 2017-го голова Херсонської обласної державної адміністрації обіцяв, що перша черга мостопереходу буде відкрита 2018-го року. Зараз мостоперехід фінансується спільно з державного бюджету, місцевого і обласного.

Аліна Мокляк, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі