У Херсоні відбудеться фестиваль, присвячений творчості Ліни Костенко

9:39, 19 бер. 2019
 
У Херсоні відбудеться фестиваль, присвячений творчості Ліни Костенко

Фінал П’ятого обласного фестивалю виконавської майстерності "Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви" відбудеться сьогодні у Херсонському музичному училищі. Більше про захід кореспондентам Суспільного телефоном розказала одна з організаторок Наталія Попова.

"У Херсонському музичному училищі відбудеться фінал П’ятого обласного фестивалю виконавської майстерності "Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви". Цей фестиваль відбувається у нас з 2015-го року. Цього разу участь у ньому взяли декілька тисяч наших земляків. В підсумковому етапі у нас очікується близько 350 учасників. Фестиваль відбувається у п’яти категоріях: "Читка" – учасники читають вірші Ліни Костенко; "Автори" – власні твори за мотивами; "Вокалісти" – виконуються пісні на вірші Ліни Василівни, а також пісні із репертуари Марусі Чурай; "Інсценівки" - це музично-драматичні постановки за творами Ліни Василівни Костенко; і категорія "Художники" – найбільше учасників. Це малюнки, ілюстрації до творів Ліни Костенко. Виступатимуть спеціальні гості фестивалю – це народні артисти України "Сестри Тельнюк", - розповідає Наталія Попова, заступниця директорки з наукової роботи Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

На нагородженні переможців П’ятого фестивалю, яке відбудеться сьогодні, працюватимуть кореспонденти Суспільного. Усі подробиці - у наступних публікаціях протягом дня.

Ксенія Сіліна.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі